Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bélyeget bocsátottak ki Kincsem tiszteletére

Szöveg: Sin Bettina | Fotó: Nagy Gábor |  2024. május 5. 18:22

Kincsem, a világhírű magyar versenyló 1874. március 17-én született. A százötven évvel ezelőtti eseményre emlékezve az egyik legjelentősebb hazai galoppeseményen, a Nemzeti Díj versenynapján, ünnepélyes keretek között mutatták be Budapesten az évforduló alkalmából kibocsátott Kincsem-bélyeget.

2024_05_kincsem_park_belyegbemutato_NG (20)

„Kincsem a magyar szív és lélek erejét, kitartását testesíti meg mind a mai napig. Teljesítménye példanélküli. A kiválóság és elszántság jelképe. Reméljük, nagy népszerűségnek fog örvendeni az alkalmi bélyeg” – mondta Hegmanné Nemes Sára, a bélyeget kibocsátó Magyar Posta alelnöke a Kincsem Parkban rendezett bemutatón.

Az alkalmi bélyegen Benedek Imre grafikusművész alkotása látható, névértéke 845 forint, 40 ezer példányban készült az ANY Biztonsági Nyomdában. A fővárosi Filapostán és a kiemelt postákon kapható, illetve megvásárolható a www.posta.hu weboldalon. Hegmanné Nemes Sára és Szotyori Nagy Ádám, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója lópatkó formájú bélyegzővel pecsételte le, majd írta alá az első bélyeget, amely a Posta Múzeumba kerül.

Kincsem születésének 150. évfordulója alkalmából az év eleje óta számos megemlékezés, ünnepi esemény zajlik országszerte. Az elmúlt hetekben emléktáblát avattak nemzeti büszkeségünk szülőhelyén, Kisbéren, átadták Kincsem macskájának bronz szobrát Gödön, országos vándorkiállítás utazik a legyőzhetetlen csodakanca tiszteletére, s a Kincsem Parkban bemutatták a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott emlékérméjét.

Címkékévforduló
Kapcsolódó cikkek