Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyvernemi nap Veszprémben

Szöveg: Szedmák Péter főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. szeptember 23. 10:03

„Hazát, hitet nem cserél az ember, amiként arcot sem. Mindkettőt őseink hagyták ránk és a hűség kötelez”. Sinkovits Imre soraival mutatott rá a hazaszeretet fontosságára Bardon Tamás ezredes, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka ünnepi beszédében, az alakulat fegyvernemi napja alkalmából rendezett csapatünnepen, szeptember 21-én, Veszprémben.

IMG_8204

„Hazánk légterének védelme összetett, bonyolult és speciális feladat. Ez a hivatás rátermett, elkötelezett embereket kíván, olyan szolgálat ez, ami békében és háborúban áldozatvállalással és akár tényleges áldozattal jár” – e szavakkal méltatta a parancsnok a központ katonáinak munkáját, akik a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően a legmodernebb haditechnikai eszközök segítségével óvják nemcsak hazánk, hanem szövetségeseink légterét is. A beszédet követően egy rövid fényképes összeállítás segítségével elevenítették fel a jelenlévők az alakulat elmúlt pár évének meghatározó történéseit, emlékeit – mely néhol mosolyt is csalt az arcokra.

A továbbiakban dr. Koller József dandártábornok, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka és Bardon ezredes elismeréseket adtak át azoknak a katonáknak és honvédelmi alkalmazottaknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban. A légtérellenőrzők napja alkalmából a Honvéd Vezérkar főnöke a Szolgálati Érdemjel bronz fokozatát adományozta Veres Ágnes őrnagynak.