Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség „érrendszere”

Szöveg: Hegedüs Anita |  2014. június 7. 19:05

Az MH Katonai Közlekedési Központ idén is ünnepi állománygyűléssel és koszorúzással emlékezett meg a katonai közlekedés napjáról. A szervezet csapatünnepévé − immáron több mint húsz éve − június 6-a, Baross Gábor egykori közlekedési miniszter születésének napja vált, aki elsősorban a magyar közlekedési hálózat fejlesztésért és az önálló honvédség fenntartásának ügyéért munkálkodott.

1595973354

A közlekedési szakállomány méltán tekinti példaképének az egykori minisztert, és ezt kifejezve, a közlekedési központ nevében a megbízott központparancsnok, Fejes Károly alezredes és helyettese, Pataki Zsolt alezredes elhelyezték a megemlékezés koszorúit Taksonyban, a Baross-emlékműnél.

„A katonai közlekedés a Magyar Honvédség »érrendszere«; jelen vannak mindennapi életünkben: a személyi állomány, a technikai eszközök, az anyagszállítás koordinálásában" − így köszöntötte beszédében Kiss László alezredes, az MH ÖHP Logisztikai Műveleti Főnökség megbízott főnöke a meghívott vendégeket és az MH Katonai Közlekedési Központ állományát a Soroksári úti objektumban tartott ünnepi állománygyűlésen.

1595973354

A szakmai múltra való visszaemlékezés mellett a jelen feladataiban a katonai közlekedés területe újabb és újabb kihívásokat hoz, amelyek eredményes megoldását emelte ki a Honvéd Vezérkar főnök köszöntőlevelében: ilyenek voltak volt a „Várpalota Challenge 2014" elnevezésű holland gyakorlat, illetve a nemrég befejeződött „Tavaszi Áttörés 2014"  vasúti, közúti és szállítmánykísérési feladatai.

1595973354

Fotók: a szerző felvételei