Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helyettes államtitkári látogatás Szentendrén

Szöveg: MH HTP | Fotó: Dévényi Veronika |  2023. március 31. 11:54

Dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára látogatást tett a szentendrei Görgey laktanyában, ennek során a helyőrségben szolgáló katonai alakulatok munkáját, feladatrendszerét ismerte meg.

8C9A0136

Dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság (MH HTP) parancsnoka szűkkörű megbeszélésen fogadta a helyettes államtitkári delegációt. A  vezérőrnagy ismertette a parancsnokság megalakulásának és működésének célját, vlamint a szervezet előtt álló kihívásokat.

Az MH HTP alárendeltségében működő MH Altiszti Akadémia nevében Frankó Imre ezredes, parancsnok mutatta be az alakulat vezető állományát. Előadásában teljeskörű képet adott a Magyar Honvédség altisztképzésének rendszeréről, a humán- és infrastrukturális fejlesztés szükséges irányairól, valamint a képzési rendszer jövőjével kapcsolatos kérdésekről.

Az MH Kiber- és Információs Műveleti Központ parancsnoka, Balogh Péter ezredes a dinamikusan fejlődő szervezet fő tevékenységeit ismertette az információs műveletek fő területeitől a kiber- és lélektani műveleteken át a civil-katonai együttműködésig.