Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyanús csomaggal érkeztek Bochkorék

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. október 30. 12:52

Három éves az önkéntes haderő. E nap alkalmából tartott a Honvédelmi Minisztérium meglepetésekkel tarkított ünnepséget az MH Támogató Dandár Zách utcai főhadiszállásán, melynek levezénylésében Szekeres Imre honvédelmi miniszter mellett Bochkor Gábor és Palik László is közreműködött.

Szekeres Imre, illetve a vele tartó két közismert médiaszemélyiség, Bochkor Gábor és Palik László bejutása a bázisra nem volt éppen akadálymentes, hiszen terepjárójukban az ellenőrző ponton azonosítatlan tárgyat találtak egy igen méretes papírdoboz képében. „Ez nem játék, és ha rólatok van szó, sosem lehet tudni, mi sül ki belőle", mondta a miniszter, aki aztán végül engedett a kellemes meglepetést emlegető, ám a doboz tartalmáról mélyen hallgató műsorvezetők kérésének, és nem kis kockázatot vállalva végül személyes felelősséget vállalt értük.

1595870954
Az objektumba bejutva a meghívott vendégek, a sajtó képviselői és a jelenlévő mintegy 150 katona jelenlétében a miniszter bejelentette a Honvédelmi Minisztérium honlapjának megújulását. „A honvédelmi tárca egészét érintő, évek óta folyamatban lévő átalakítás egyik meghatározó mozzanata volt három évvel ezelőtt az, amikor az önkéntes haderőre való áttéréssel elköteleztük magunkat egy olyan Magyar Honvédség mellett, amely immár professzionális alapon szerveződve, nagyobb hatékonysággal teljesíti szolgálatát", mutatott rá beszédében a honvédelmi miniszter. Szekeres Imre ezt követően a színpadra szólította Bochkor Gábort és Palik Lászlót, akik idén májusban testközelből is megismerkedhettek az afganisztáni Tartományi Újjáépítési Csoportban szolgáló katonák munkájával és egyben személyesen járultak hozzá ahhoz, hogy erről a feladatról – a rádió frekvenciáján és televíziós csatornákon keresztül – széles körben tájékozódhasson a magyar közvélemény. Ezt követően a rövid interaktív bemutató keretében a jelenlévők megismerkedtek az új honlappal.

1595870954
A tárca eddig ismert honlapjának helyét a www.honvedelem.hu domainnév alatt október 31-étől a Honvédelmi Minisztérium hivatalos magazinja veszi át, mely arculatában és tematikájában egyaránt jelentősen különbözik az azonos internetcímen eddig futott portáltól. A jogszabályokban előírt tájékoztatási kötelezettségeknek eleget tevő, tulajdonképpeni hivatalos minisztériumi honlap a hírmagazin startjával egyidőben a www.hm.gov.hu cím alatt indul majd el.

A megújult honvédelem.hu internetes hírmagazin elsődlegesen a honvédelem, a katonai témák és a biztonságpolitika iránt érdeklődőknek kíván napi olvasnivalót kínálni, nem titkolt szándékkal különös hangsúlyt fektetve a fiatalokra. A portál dizájnja, felépítése is a 2007-es internetes igényekhez igazodik jól áttekinthető, világos rovatolásával, bőséges képanyagával. Tartalmát tekintve szintén a világhálón kialakult hagyományok az irányadók: közérthető, ám mégsem felszínes stílusban kíván szólni olvasóihoz olyan témák feldolgozása révén, melyek bárkit érdekelhetnek, aki szeretne egy kicsit közelebbről is megismerkedni a Magyar Honvédség tevékenységével, és bepillantani a kulisszák mögé.

1595870954
Az új honvédelem.hu nem kíván elaprózódni a hírek özönében, de a naprakészséget – akárcsak minden színvonalas internetes oldal – alapvetőnek tekinti. Ennek szellemében az oldalon a riportok, portrék, tényfeltáró anyagok mellett természetesen megtalálhatóak lesznek a legaktuálisabb hazai, illetve külföldi biztonság- és védelempolitikai hírek is, a kiemelt fontosságú témák esetében bőséges háttéranyaggal. A külön haditechnikai és hadtörténeti rovat mellett hangsúlyos szerepet kap a sport is, melynek a katonasággal való szoros kapcsolatát aligha érdemes külön részletezni. A hírmagazin nem titkolt feladatai közé tartozik, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az önkéntes haderő iránt, és informatív jellege mellett egyfajta kedvcsinálóként is működjön. Az ilyen témájú írások mellett a külön toborzási rovatában az érdeklődők az aktuális lehetőségekről is pontosan tájékozódhatnak. A Sláger Rádióval kötött megállapodás értelmében a portálon folyamatosan hallgatható lesz Magyarország egyik legnépszerűbb rádiójának adása.

A bemutató után a bázis színháztermében Szekeres Imre köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt három évben áldozatos munkájukkal szerepet vállaltak a Magyar Honvédség még professzionálisabbá változtatásában, beleértve ebbe a külföldön és itthon szolgálatot teljesítő katonákat, a nekik hátországot biztosító személyzetet és a sajtó képviselőit is. Itt derült ki, hogy Bochkor Gábor és Palik László mit is csempésztek be az épületbe: egy hatalmas, háromszáz szeletes tortát, melyet az ünnepséget követő állófogadáson fogyaszthattak el a résztvevők.