Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét Balatonakarattyán találkoztak a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok

Szöveg: MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ | Fotó: a központ felvételei |  2021. október 9. 20:53

Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.

helikopterpilóták_Balatonakarattya (5)

Simon-Jójárt Sándor nyugállományú ezredes az egykori MH 87. Bakony Harci Helikopterezred csapatzászlója előtt tartott megnyitóbeszédében köszöntötte az egybegyűlteket. Megemlékezett az egykoron aktív, mára nyugdíjba vonult kollégákról, akik a szentkirályszabadjai ezred megszűnését követően tovább vitték forgószárnyas ismereteiket Börgöndre és Szolnokra.

A köszöntőt követően dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka ismertette a bázis egyedi képességeit: felvázolta annak várható jövőképét, valamint részletesen beszélt a helyszínre, technikai bemutató keretében érkezett Airbus H145M típusú helikopterről.

helikopterpilóták_Balatonakarattya (6)

Szolnok után Börgönd, mint a magyar katonai repülés elválaszthatatlan részét taglalta előadásában Márta András nyugállományú alezredes, amelyet követően nosztalgikus filmvetítésre került sor.

helikopterpilóták_Balatonakarattya (1)

A rendezvény helyszínére érkezett - a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett többfeladatú könnyű helikopterek mellett - az Országos Menőszolgálat EC 135-ös forgószárnyasa is.

Kapcsolódó cikkek