Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás fesztiválprogramok

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László |  2023. július 16. 8:42

Toborzó sátorral, katonasportolókkal, airsoft bemutatóval, akadálypályával és szimulátorokkal is találkozhattak a Magyar Honvédség sátránál július 12-15-e között a sukorói EFOTT-on fesztiválozók.

A fesztivál kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az esti koncertek mellett a fiatalok napközben se unatkozzanak; erre a sportos programok, a fesztivál challenge és a hazai egyetemek kínálata volt a garancia. A felsőoktatási intézmények standjai mellett a Magyar Honvédség toborzópontjánál a legmodernebb fegyverekkel, szimulátorokkal ismerkedhettek meg a honvédelem iránt érdeklődők, tudásukat pedig az MH Sportszázad kvízjátékán is tesztelhették.

Az egyik legnépszerűbb élménypontként a három Gripen szimulátor szolgált, ahol sokszor hosszabb sorok kígyóztak. Verebi Gábor, a toborzók munkatársa elmondta, hogy minden eseményen ez a legkeresettebb eszközök egyike, ahogy a jelenlegi példa is mutatja, hiszen a fiatalok jelentős részét a repülés, ezen belül kimondottan a vadászrepülők érdeklik, és ilyenkor lehetőségük nyílik virtuálisan átélni a repülés élményét.

EFOTT Rozs Gerivel KLAC4445

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár látványos díszelgő bemutatója mellett még high-tech robotkutya, airsoft- és lézerfegyver bemutató, valamint Blazepod reakciófejlesztő is várta a sportosan fesztiválozókat. A rendezvény zárónapján Rozs Gergely hadnagy, a toborzókampány egyik arca honvédségi témában, kérdezz-felelek formában tette próbára a fiatalokat és a helyesen válaszolók, akik parolija alapján még a rendfokozatát is meg tudták mondani, jutalomban részesültek.