Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös együttműködés a német katonai rendészekkel

Szöveg: MH KRK | Fotó: Szabó Lajos zászlós, MH TTP, MH KRK |  2022. február 4. 10:46

Hazánkba látogatott Ulf Häussler dandártábornok, a Bundeswehr Military Police Command (német katonai rendőrség) parancsnoka február 2-án. A német és magyar fél között még 2021 júliusában született egy megállapodási egyezmény, amelynek célja a katonai rendészeti együttműködés fejlesztése.

német_katonai_delegáció (1)

A program kezdetén Baráth Ernő dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) parancsnoka ismertette az alakulat feladatrendszerét, külön kitért a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos tevékenységekre és azok tapasztalataira. Az előadást követően a delegáció tagjai megtekintették az alakulat jelenlegi haditechnikai eszközeit, majd egy dinamikus bemutató során a rendész kutyás képességet is megismerhették.

Az egész napos program az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokságon (MH TTP) folytatódott, ahol Apáti Zoltán dandártábornok, parancsnokhelyettes fogadta Häussler dandártábornokot. Apáti dandártábornok kiemelte a nemzetközi kapcsolatok fontosságát, amely során a katonák megismerhetik egymás eljárásait és tapasztalatokat cserélhetnek.

német_katonai_delegáció (3)

A látogatás zárásaként Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese fogadta Ulf Häussler dandártábornokot. A felek egyetértettek abban, hogy a 2021-ben megkezdett közös munkát tovább kell folytatni és fejleszteni, a katonai rendészeti képességek területén.