Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mezei futóbajnokság Veszprémben

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. szeptember 15. 12:31

Az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) szeptember 14-én, szerdán rendezte meg mezei futóbajnokságát.

IMG_3339

A megmérettetés helyszínéül a veszprémi Schönherz sportpálya szolgált, ahol 3000 méteres gyakorlóöltözetes futás, 6000 méter sportöltözetes futás, valamint 4x1000 méteres fegyveres váltó során mérhették össze tudásukat az indulók. A technikásnak mondható és jelentős szintkülönbséget tartalmazó pálya ellenére kiváló eredmények születtek.

3000 méteren a férfi abszolút kategória első helyezettje Kisházi László százados, a női abszolút győztes pedig Sáráczné Keszeg Borbála tizedes lett. A 6000 méteres távon szintén Kisházi László százados volt a leggyorsabb, a nőkénél pedig Bakai Renáta főtörzsőrmester lett az abszolút győztes. A 4x1000 méteres fegyveres váltót a 2. Gerinc Radar Mérőpont (Medina) csapata nyerte. Alegység szinten az első a 2. Gerinc Radar Mérőpont, a második a 12. Radarszázad, a harmadik pedig a Híradó Zászlóalj lett.

A mostani megmérettetés a szintén Veszprémben, szeptember 21-én tartandó Magyar Honvédség Mezei Futóbajnokság főpróbájaként is szolgált.