Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Versengő acélkockák: erővel előre

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Füzes Judith |  2023. szeptember 26. 18:22

Az acélkockák fizikai állóképessége és katonai tudása került előtérbe azon a csapatversenyen, ahol felkészítésük hatodik hetében adtak számot erőnlétükről és felkészültségükről az MH Altiszti Akadémián.

20230926_Acélkocka_háziverseny_FJ (5)

Ezek a katonák még augusztusban kezdték meg nyolchetes Egységes Alapkiképzésüket az Acélkocka Altisztképző Rendszer részét jelentő Alap Altiszti Tanfolyam keretein belül. A rajok három kategóriában mérték össze tudásukat. Elsőként az állóképességüket kellett bizonyítaniuk: kötéllel futás, kettlebell-erőgyakorlatok és tehermozgatás szerepelt a feladataik között. A következőkben fegyverzettechnikai és fegyverkezelési ismeretekről adtak számot. Ennek során egy ötven méteres sprintfutást követően kellett egy szétszerelt gépkarabélyt minél rövidebb idő alatt tűzkész állapotba hozniuk, majd egy teszt kitöltésével az alapkiképzés elméleti anyagából elsajátított tudásukról bizonyosodtak meg a kiképzők.

20230926_Acélkocka_háziverseny_FJ (23)

„A kiképzés hatodik hetében a rajszintű katonai sportversennyel felmérjük az altisztjelöltek fizikai, illetve szakmai felkészültségét. A feladatok lényege, hogy a rajok megmutassák mennyire kovácsolódtak össze, valamint az elméleti vizsgán egy objektív képet kapjunk a tudásukról. Mindez a kiképzők és a kiképzendők számára egyaránt átfogó képet nyújt a kiképzés eddigi eredményéről” – mondta a szeptember 26-án megtartott csapatversenyről Zsiros Tamás főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ parancsnoka.

Az acélkockák október 13-án teszik le a honvéd esküjüket, amelyet a kiképzés második lépcsőjét jelentő tizennégyhetes altiszti felkészítés követ.

Kapcsolódó cikkek
bevonuloindex

Bevonultak a jövő acélkockái

2023. augusztus 21. 19:44

Acélkocka_index

Ép testben, ép harcosok

2023. augusztus 29. 9:57

Acélkocka_Csobánka (1)

Tüzérségi tűz!

2023. szeptember 26. 7:50