Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi ellenőrzés a déli határnál

Szöveg: Markovits Szilvia törzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2022. szeptember 4. 18:15

Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa tartott ellenőrzést a napokban, az Ideiglenes Biztonsági Határzárnál. Az ellenőrzés célja a szolgálatot teljesítő katonák felkészültségének és a feladatvégrehajtás körülményeinek felmérése volt.

20220904-Kaszab-ftzls (9)

A Magyar Honvédség vezénylőzászlósát a Röszke és Kelebia közötti határszakasznál szolgálatot teljesítő katonák ellenőrzésére elkísérte Darázs Zoltán törzszászlós, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék, valamint Jordán Attila zászlós, a kelebiai Határvédelmi Bázison települő manőverszázad vezénylőzászlósa.

Az Ideiglenes Biztonsági Határzár ellenőrzése során Kaszab főtörzszászlós minden járőröző katonát meghallgatott a szolgálata alatt szerzett tapasztalatairól, észrevételeiről. Köszönetét fejezte ki a szolgálatot teljesítő katonák munkájáért és kitartásáért. Meglátása szerint az állomány a tudásához mérten törekszik a feladatok magas szintű végrehajtására.

A vezénylőzászlósok és az altisztek feladata és felelőssége, hogy támogassák szakértelmükkel, valamint sokéves tapasztalatukkal a fiatalabb katonákat, ezzel magasabb szintre emelve a határfelkészítés színvonalát, mivel a tanult és begyakorolt katonás mozdulatok fejlesztése és rutinná tétele elengedhetetlen a határszolgálatok szakszerű ellátásához.