Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A közösségi sportolókat is várja majd az MTK Sportpark

Szöveg: honvedelem.hu, mtkbudapest.hu | Fotó: Szabó Lajos |  2024. április 21. 10:41

„Építenünk kell azokra az erős alapokra, amelyeket az elmúlt több mint száz év kiemelkedő magyar sportsikerei és sportszakmai eredményei lefektettek, de közben meg kell felelnünk a jelen és a jövő kihívásainak is” – fogalmazott dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára az MTK Sportpark bokrétaünnepségén.

20240419_MTK_Sportpark_SzL (4)

A fővárosi létesítménykomplexum alapkövét 2023 júniusában helyezték el, s az építők most érték el a szerkezet legmagasabb pontját, ahová április 19-én emelték be a szokás szerint ilyenkor elhelyezendő bokrétát.

Schmidt Ádám ünnepi beszédében emlékeztetett rá, hogy az MTK megalakulása óta különböző korszakokban és különféle sportágakban is ki tudott emelkedni. „Legyen szó labdarúgásról, kajak-kenuról, kosárlabdáról, vívásról vagy éppen atlétikáról” – tette hozzá. A sportért felelős államtitkár reményét fejezte ki, hogy a klub Kerepesi úton otthonra lelő szakosztályai a csodálatos helyszínnek is köszönhetően folytatni tudják majd ezt a hagyományt.

Az új létesítmények a kék-fehér klub élsportolói mellett a közösségi sportolókat is várják. Schmidt Ádám a bokrétaünnepség kapcsán ismét jelezte, hogy a folyamatosan zajló fejlesztésekkel mindenkit ösztönözni szeretnének, hogy kezdjen el sportolni. A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának kiemelt projektje a Sportoló Nemzet Program.

20240419_MTK_Sportpark_SzL (10)

Dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke a bokrétaünnepségen elmondta: az egykori Taurus, majd Michelin gyártelep helyén 33.800 négyzetméteres zöldterületet hoznak létre, melyen helyet kap park, játszótér, fitnesz park, valamint két élőfüves labdarúgópálya is. A multifunkciós csarnok alapterülete több mint 11 ezer, azon belül a sporttere 5290 négyzetméter lesz. A sportparkba közel 300 fát, 15 ezer cserjét és több mint 35 ezer évelő növényt ültetnek majd. A létesítményt 2025-ben vehetik birtokukba az MTK sportolói, edzői és munkatársai.