Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Előadás a honvédség és a sport kapcsolatáról

Szöveg: Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ | Fotó: a központ felvételei |  2023. április 21. 16:04

Az „Adassék tisztelet a katonaeszménynek” előadássorozat részeként a honvédség és a sport kapcsolatáról szervezett előadást az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ és a Magyar Huszár Alapítvány.

Gávavencsellő_1

A Gávavencsellői Művelődési Ház és Községi Könyvtár nagytermében Tordai Attila hadnagy, az 5. Területvédelmi Zászlóalj századparancsnok-helyettese tartott előadást az általános iskolás diákoknak. Az előadó elmondta: a fizikai állóképesség és az egészséges táplálkozás nagyon fontos minden ember számára. A sport és a testnevelés elengedhetetlen a jó közérzethez és a katonák felkészültséghez, a kiváló fizikai állóképesség pedig a testi és lelki egészség egyik alappillére. A Magyar Honvédség olyan katonákkal büszkélkedhet, akik nemcsak a haza védelmében tesznek nagy szolgálatot, hanem a sport történetébe is beírták a nevüket. Ezekkel a teljesítményekkel példát mutatnak a katonabajtársaknak és a civil társadalomnak is.

Szó esett többek között arról is, hogy több olyan nagy sportrendezvényt szervez a honvédség, ahol a civileket is nagy szeretettel várják. A diákokat érdekelte, hogy lehet valaki katona, illetve milyen fizikai és sportteljesítmény szükséges a jelentkezőknek. Az előadás végén az egészséges étrenddel kapcsolatban érdeklődtek a diákok.

Kapcsolódó cikkek