Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Helyőrségek Budapesten, helyőrségek a Stefánián”

Szöveg: Várnai Patrícia | Fotó: Bertalan István, Jerry Lindbergh |  2024. április 2. 13:17

A Honvédelmi Minisztérium „Helyőrségek Budapesten – Helyőrségek a Stefánián” elnevezéssel kulturális programcsomagot állított össze a honvédségi szervezeteknek, akik egész évben fővárosi kulturális intézményeket, múzeumokat látogathatnak meg, valamint színházi előadásokon, koncerteken vehetnek részt.

202403_HM_kulturális_programok_nyitó

A honvédelmi tárca által indított márciusi eseményen közel százan vettek részt, köztük az MH 47. Bázisrepülőtér - Pápa, az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár - Székesfehérvár és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár állományának tagjai.

Az MH 47. Bázisrepülőtér csoportja parlamentlátogatással indította a napot, majd a Honvéd Kulturális Központban a HM Honvédelmi Nevelési Főosztály képviseletében Aranykovács Andrea, a Kulturális és Társadalmi Kapcsolatok Osztály vezetője, valamint a Honvéd Kulturális Központ képviselőjeként Misák Viktória közművelődési részlegvezető fogadta a program résztvevőit.

A vendégek Stefánia Galériában megtekintették a Honvédelmi Minisztérium Mecenatúra pályázatára érkezett alkotásokat, valamint a katonai sajtó munkatársai és a Magyar Honvédség kommunikációs tisztjei által készített fotókat, amelyek az „Adaptive Hussars 2023” elnevezésű NATO-gyakorlat során készültek.

Az egész napos program a Honvéd Kulturális Központ Színháztermében Kamilka & Pesti Sikk, valamint Gájer Bálint közös koncertjével zárult.

Címkékkultúra