Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaorientációs nap Bekecsen

Szöveg: Guczi Emese őrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2024. április 30. 7:47

Pályaorientációs napot tartottak az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj kadétiskolájában, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bekecsen.

202404_Bekecs_pályaorientációs nap_GE (6)

A bekecsi II. Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskola és Szakgimnázium 2024 januárjában csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz és szeptemberben indítja el első kadétosztályát.

A pályaorientációs napon Nagy László zászlós, nevelési referens koordinálásával és Papp Krisztina tartalékos főhadnagy irányításával a jelenlévők többek között szimulált épületharcászati bemutatót tekinthettek meg. Emellett nagy sikert aratott Kleszó Zsófia, mezőkövesdi kadét kutyás bemutatója és „Kinderkommandó” elnevezésű csapata.

202404_Bekecs_pályaorientációs nap_GE (3)

A Honvéd Kadét Program lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek a Magyar Honvédség feladatrendszerébe, a katonák mindennapjaiba, valamint tudatosítsa bennük a haza szeretetének és védelmének fontosságát.

A rendezvény díszvendége dr. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese és a térség országgyűlési képviselője volt, aki lelkes pártfogója a településnek, hiszen gyökerei is ide kötik.