Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

M1 HadERŐ: nincs megállás!

Ha kedd, akkor HadERŐ!

Szöveg: Faragó Fanny | Fotó: archív felvételek |  2024. április 22. 16:35

Innovatív eszközök, híradás és vezetésbiztosítás, kiképzés és túlélés. Április 23-án, kedden, 11:33-kor ismét változatos katonai témákkal jelentkezik az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” magazinműsora.

CAN_AM_SP

A közelmúltban két új innovatív eszközt is teszteltek a Magyar Honvédségnél. Bemutatkozik a CAN-AM típusú homokfutó, amelynek különböző modifikációi lesznek a jövőben. „A fejlesztésnek köszönhetően bárhova el tudjuk juttatni a katonáinkat, felszereléseinket az országban, akár köves, sziklás terepen, akár az Alföldön, akár itt a hegyekben, sáros körülmények között is” – fogalmaz a műsorban Gerle Zsolt főtörzsőrmester, az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred katonája. A NONIUS elektromos motor adottságait, jellemzőit, valamint a honvédség szerepvállalását a kutatás-fejlesztésben Kreácsik Ákos alezredes, a szervezet parancsnoka ismerteti.

A Magyar Honvédség modern vezetésirányítási rendszere a korszerű híradó informatikai eszközök zavartalan működésén nyugszik. Bemutatkozik az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár, megismerhetik a nézők az RR1/G P Rádiórelé állomást, valamint a HX szállító tehergépjárművet és arra is választ kaphatnak, hogy miként tudnak segíteni az alakulat katonái a lakosságnak akkor, ha a megnövekedett vízfogyasztás következtében a kritikus szint alá csökken a tározók vízszintje.

SERE_kiképzés_KL_2

Találkozhatunk Vincellér Zoltán szakaszvezetővel, az MH Altiszti Akadémia Speciális Felkészítő Részlegének kiképzőjével is, aki a világ egyik legismertebb katonai elitalakulatában szolgált korábban, most pedig azt vállalta, hogy átadja tudását bajtársainak.

A Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központban a HadERŐ stábja betekintést nyert a fegyverműszerész technikusok, a fegyvergyártó és fegyveroptikai szaktechnikusok képzésébe. „A fiatalok nagyon céltudatosan érkeznek az oktatási intézménybe, tanítványaink legtöbbje a Magyar Honvédségnél képzeli el a jövőjét” – fogalmaz Bozó Gábor, a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium igazgatója.

Ne feledjék! Minden kedden délelőtt, 11:33-kor „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en! Tartsanak velünk!

Címkékmagazin