Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás, hadihajósok szárazföldön, járőrbajnokság

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. október 21. 16:58

Összeállításunkban az elmúlt hét leglátványosabb fotóit tekinthetik meg.

Új parancsnok Tatán

Október 15-ei hatállyal Tóth István ezredes veszi át az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoki beosztását Lőrincz Gábor dandártábornoktól. Az október 14-ei átadás-átvételi ünnepségen Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese úgy fogalmazott: az elköszönő parancsnok négy éven át kiváló munkát végzett. A rendezvényen jelen volt dr. Maróth Gáspár, a HM védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára is. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka személyesen köszöntötte a régi és az új parancsnokot.

A teljes cikk itt érhető el.

tata
* * *

Hadihajósok szárazföldön

Ellentmondásosnak tűnhet a cím, mégis bevett gyakorlatról van szó, hiszen hazai vizeink nem teszik lehetővé, hogy az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred flottillásai az aknamentesítő hajók fedélzetéről hajtsák végre az elvárt felkészültségükhöz elengedhetetlen éleslövészeti feladatokat. Nincs hát mit tenni, a hajókat hátrahagyva, a lőtéren kell felállítani a hadihajók légvédelmi gépágyúit.

A teljes cikk itt érhető el.

10
* * *

Sárgarigók vonulása

„Sárgarigók Vonulása 2022” elnevezéssel ismét meghirdette rendhagyó járőrbajnokságát az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred. A maga nemében egyedülálló, kizárólag tartalékos katonák részére szervezett háromnapos, a közösségek bajtársi kapcsolatát is erősítető, kulturális programokkal színesített versenyt idén is a lengyel válogatott nyerte.

A teljes cikk itt érhető el.

Sárgarigók Vonulása 2022 (19)
Címkékhonvédelem