Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Társállat a vadvilágban?

Műsorajánló: róka filmen és fotón – ezzel foglalkozik a Fokozott képhatás, a honvedelem.hu új podcastje

Szöveg: Halmos B. Ágnes |  2024. április 13. 9:00

A róka lesz a beszélgetés fókuszában a honvedelem.hu Fokozott képhatás című podcastjének következő adásában, amely április 14-én, vasárnap reggel 9 órától hallgatható és tekinthető meg.

A Fokozott képhatás harmadik adásának vendége egy magyar fotós, Radisics Milán, akinek Karanténban egy rókával című fotósorozata a 40. Magyar Sajtófotó Pályázaton és a Sony World Photography Awards 2022-n is első díjat nyert. Az ő erdőszéli vérteskozmai házához a koronavírus-járvány idején nyolc hónapon át minden este visszatért egy csapat róka. Közülük a legbátrabbat, egy fiatal szukát eleinte csak a szobája ablakából figyelte, később ki is ment hozzá, végül elnevezte Roxynak.

Adrian Goiginger osztrák filmrendező dédapja motoros hírvivőként szolgált az osztrák hadseregben. A második világháború idején a zárkózott fiatal fiú mellé egy különös társat rendel a sors: egy elárvult rókakölyköt talál az erdőben, aki hűséges társául szegődik, és akit, ha kell, az élete árán is megvéd. Dióhéjban ez A róka, a közelmúltban bemutatott osztrák-német háborús filmdráma története.

E két ember-róka barátság, a filmdráma és a fotósorozat körül szövődik a beszélgetés a Fokozott képhatásban. Az egyórás adásban Radisics Milánnal Navarrai Mészáros Márton, a podcast házigazdája és szerkesztője, valamint Burillák Marcell társműsorvezető beszélget.

Kapcsolódó cikkek
FKH - Most vagy soha_1

Fokozott képhatás

2024. március 14. 18:00