Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékos katonák a Naked WaRRior Kihíváson

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Fehértói Mihály tartalékos zászlós |  2024. április 6. 13:56

A Naked WaRRior Team negyedszer rendezte meg március utolsó hétvégéjén a Naked WaRRior Kihívás elnevezésű versenyét Nyíregyházán, amelyen idén először az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred is képviseltette magát egy csapattal.

202404_Nyíregyháza_Naked_WaRRior_Kihívás_FM (1)

A katonai jellegű versenyen a különböző erő- állóképességi feladatok mellett a résztvevők ügyessége, mentális teljesítő képessége, valamint a csapatban való együttműködés is az értékelés részét képezte. A versenyszámok teljesítésénél a fizikai erőnlét mellett fontos volt a találékonyság és az egyensúlyozási képesség is. A feladatok sorában többek között szerepelt teherautókerék-görgetés, homokzsákcipelés, vízi átkelés, üzemanyagkanna-cipelés és lövészet is.

A megmérettetésre tíz csapat nevezett, Debrecenből, Székesfehérvárról és Budapestről is érkeztek indulók. Az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred nemcsak versenyzőket indított, hanem technikai eszközökkel is tevékenyen részt vett a rendezvény lebonyolításban.

A Dinamo fantázia nevű nyertes csapat képviseli hazánkat a júniusban Olaszországban megrendezésre kerülő OCR Európa-bajnokságon. A rendezők megköszönték a lebonyolításban nyújtott segítséget és remélik, hogy a jövőben is lehetőség nyílik a Magyar Honvédséggel való együttműködésre.