Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Egyesült Királyság Magyarországra akkreditált nagykövetét fogadta a Magyar Honvédség parancsnoka

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. október 22. 13:36

Hivatalában fogadta Paul Foxot, az Egyesült Királyság Magyarországra akkreditált nagykövetét dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka október 22-én, pénteken.

Brit nk 484

Az Egyesült Királyság fontos szerepet tölt be a kontinens biztonságának megóvásában és a két ország közötti eddig elért eredmények kitűnő alapul szolgálnak az együttműködéshez.

A találkozón dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy kiemelte, hogy fontosnak tartja az Egyesült Királyság és Magyarország közötti együttműködés további erősítését. A két ország kiváló kapcsolatát a 2019-ben aláírt kétoldalú szándéknyilatkozata fémjelzi, mely célkitűzéseket fogalmaz meg a védelmi együttműködés különböző területein.

A szűkkörű megbeszélés egyik meghatározó témája volt a kiberbiztonság és a különböző oktatási platformokon történő együttműködés. A felek egyetértettek abban, hogy a képzésekre és a tapasztalatok megosztására vonatkozó együttműködések lehetséges formáit a megkezdett folyamatok alapján tovább kell fejleszteni.

Brit nk 5478

A tárgyaláson szó esett a tartalékos állománnyal kapcsolatos tapasztalatokról és Magyarország védelempolitikai irányairól, a nyugat-balkáni biztonsági helyzetről, illetve a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program legújabb eredményeiről.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy hangsúlyozta, hogy szakkiképzések, vagy tanfolyamok vonatkozásában a Magyar Honvédség nyitott a további együttműködésre az Egyesült Királysággal.

Brit nk 5473

A nemzetközi kapcsolatok általános kérdéseinek áttekintése során a felek kitértek az egészségügyi szolgálatok közötti szoros együttműködésre, a légierők közötti kooperációra, valamint a nemzetközi műveletekben történő közös részvételre.

A találkozón a Magyar Honvédség parancsnoka és a nagykövet egyetértett abban, hogy a két ország közös érdeke az együttműködés további erősítése és a meglévő kapcsolatok kiszélesítése.