Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Legjobb embert, a legjobb technikára!

Százával jelentkeztek Lynx-kiképzésre fiatalok

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Kormány Gábor |  2023. szeptember 11. 18:07

Százával jelentkeztek fiatalok a honvédelmi tárca „Embert a vasra!” szlogenű toborzására, amelynek keretében személyzetet keresnek az újonnan beszerzett Lynx gyalogsági harcjárművekre - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a közösségi oldalán szeptember 11-én, hétfőn feltöltött videónyilatkozatában.

20230911_KG_hodmezovasarhely_lynx_015

Itt most a legmodernebb technikára, a Lynxekre keressük a legbátrabbakat és a legkiválóbbakat. A legjobb embert, a legjobb technikára” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Közölte: a hódmezővásárhelyi MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál megtartott toborzón a jelentkezők egészségi és fizikai felmérésen, pszichológiai elbeszélgetésen esnek át és reményei szerint minél többen megfelelnek a vizsgálatokon. A követelményeket úgy határozták meg, hogy „azok mennek át, akik fizikailag és fejben is a leginkább alkalmasak erre a feladatra" - fűzte hozzá.

Ugyanakkor azok számára is lesz ajánlata a honvédségnek, akik nem felelnek meg a feltételeknek, „hiszen embert nem engedünk el” - jelentette ki a tárcavezető. Leszögezte: „a békéhez erő kell, folytatjuk a munkát!”

Kapcsolódó cikkek
lynx 01

Íme a Lynx!

2023. augusztus 11. 13:58

Lynx_nyitó

Mitől menő a Lynx?

2023. szeptember 1. 9:44