Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Logisztika és rekreáció

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 20. 17:00

Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredhez, illetve az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központba (MH RKKK) látogattak a Budapesti Katonai Attasétestület (BMAC) tagjai május 17-én, kedden, illetve május 18-án, szerdán.

3

A HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály által összeállított foglalkoztatási terv keretében a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai- és légügyi attasék időről-időre különböző alakulatokhoz és katonai szervezetekhez látogatnak el, hogy jobban megismerjék a Magyar Honvédség munkáját.

Kaposváron Gavlik Péter ezredes, az alakulat parancsnoka fogadta a vendégeket, akik programjuk kezdetén előadások keretében ismerkedtek meg az ezred történelmével, szervezeti felépítésével, és legfontosabb feladataival. Az elméletet némi gyakorlat követte: az attasék testközelből is megnézhették az alakulatnál rendszeresített haditechnikai eszközöket, és meghallgathatták az MH Kaposvári Helyőrségi Zenekar műsorát.

David Wiseman ezredes, a Budapesti Katonai Attasé Testület doyenje a látogatást megköszönve úgy fogalmazott: a logisztika nagyon fontos – és sajnos olykor alulértékelt – szakterület, mert amíg minden rendben van, addig általában kevesen törődnek vele. „Munkájuk nagyon fontos, folytassák tovább ugyanilyen elköteleződéssel” - mondta az ezredes. A látogatás ajándékátadással zárult.

17

Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban Piros Ottó ezredes, parancsnok rövid köszöntőjét követően Gobányi István főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa mutatta be a vendégeknek a központ történelmét, feladatait és lehetőségeit. A program során a vendégek körsétán tekintették meg az üdülőt. Piros Ottó ezredes a látogatást megköszönve, az attaséknak az alakulat egyedileg számozott érméjét is tartalmazó ajándékcsomagot adott át. David Wiseman ezredes, az attasétestület nevében ugyancsak ajándéktárgyat adott át vendéglátójának, és nagyrabecsülését fejezte ki a központ színvonalával és lehetőségeivel kapcsolatban.