Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar győzelemmel avatták fel az Alba Arénát

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI, Szováthy Kinga, Vasvári Tamás / MTI |  2024. április 20. 12:00

Magyarország-Norvégia jégkorong mérkőzéssel avatták fel Székesfehérvár új, multifunkcionális csarnokát, az Alba Arénát április 19-én, pénteken. A válogatott összecsapás előtt színes kísérőprogramok, köztük a Magyar Honvédség toborzópontja várta az érdeklődőket.

20240419_Székesfehérvár_Alba_Aréna_MTI (1)

Az ünnepélyes megnyitón dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönetét fejezte ki azoknak, akik az elmúlt években bármilyen módon hozzájárultak a sportlétesítmény felépítéséhez és átadásához. „Évtizedek óta vártuk, hogy ez az aréna megépüljön, és nagyon jó érzés látni, hogy immár készen van. Hiszünk a közösség erejében, ahhoz pedig közösségi terek kellenek. A sport és a kultúra összehozza az embereket” – hangsúlyozta a polgármester.

„A fehérvári jégkorongról nem lehetne beszélni, ha néhány évtizeddel ezelőtt idősebb Ocskay Gábor nem dönt úgy, hogy szinte a semmiből felépíti helyben ezt a csodálatos sportágat” – mondta dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, aki felidézte Ocskay Gábor hitvallását, hangsúlyozva, hogy a sportvezető milyen sokat tett a fehérvári jégkorong felvirágoztatásáért és munkássága révén egy álom vált valóra: a csapat magyar bajnoki címeket szerzett, nemzetközi szereplések részese, és most, 16 évvel a „szapporói csoda” – 2008. április 19-én a magyar férfi válogatott feljutott a világbajnokság elitkörébe – után ebben a gyönyörű létesítményben ünnepelhet az egész magyar jégkorong család.

Hozzátette: bízik benne, hogy valamennyi fehérvári lakos és Fehérvár közelében élő honfitársunk élvezheti majd az aréna adottságait és ezáltal a közösségi sport is meg tud valósulni, hogy sportnemzetből valódi sportoló nemzetté váljunk.

A magyar hokiválogatott 2–1-re legyőzte az elitben szereplő norvég gárdát, így győzelemmel avatta fel a fehérvári Alba Arénát.