Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műsoron a legendás rajzfilmzenék

Szöveg: Petróczy Levente |  2024. április 8. 7:07

A Magyar Honvédség Központi Zenekara és a budapesti Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium növendékei adnak közös koncertet a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, április 22-én. A klasszikus darabok mellett ismert rajzfilmek zenéi és musicalek számai is felcsendülnek.

MH Központi Zenekar rajzfilmslágerek hangverseny plakát_nyitó

„Gyerekekkel nem csak gyerekeknek” – a cím találó, hiszen immár második alkalommal ad közös koncertet a neves szakgimnázium zenekara az MH Központi Zenekar katonazenészeivel. Noha a koncert közös, a zenekarok külön-külön is zenélnek, majd a diákok fúvós zenészeinek produkcióját követően közösen adják elő az ismert rajzfilmzenéket.

Melyek lesznek ezek? A lista hosszú és változatos, ezért a teljesség igénye nélkül csak annyit árulunk el, hogy biztosan hallhatják az Óz, a csodák csodája és Herkules filmzenéket. Természetesen nem lenne teljes a koncert, ha a magyar animációs filmek muzsikái kimaradnának, ezért műsorra tűzték a Macskafogó egyik klasszikus dalát, Lusta Dick búcsúját is.

A musicalek között a Jézus Krisztus Szupersztár néhány darabját is bemutatják majd, valamint a szakgimnázium egyik fellépője marimba zenével fogja elkápráztatni a közönséget.

A koncerten vezényel Csizmadia Zsolt ezredes, az MH Központi Zenekar főkarmestere és Bakó Levente karmester, Liszt-díjas trombitaművész. A műsorvezető Gróf Miklós lesz, a látványtervet Sárosi Péter őrnagy készíti.

A próbák már javában zajlanak, a nagyfokú érdeklődés miatt érdemes minél hamarabb jegyet váltani a hangversenyre. A jegyvásárlással kapcsolatos információk a bphkk.hu honlapon olvashatóak.

Címkékkoncert