Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önkéntes védelmi tartalékosok kiképzése kezdődött Tiszaszigeten

Szöveg: Gál József tartalékos százados | Fotó: Dániel Artúr őrmester |  2022. május 13. 8:02

Önkéntes védelmi tartalékos katonák számára kezdődött kiképzés a Csongrád-Csanád megyei Tiszaszigeten, május 9-én.

ÖVT_kiképzés_1

Az önkéntes védelmi tartalékos katona béke idején a HM EI Zrt. munkavállalójaként fegyveres biztonsági őr munkakörben a Magyar Honvédség kijelölt objektumainak őrzés-védelmi feladatait látja el. Fontos, hogy az önkéntes védelmi tartalékos katona természeti és ipari katasztrófahelyzet esetén is igénybe vehető az okozott kár megfékezésére, további következményeinek felszámolására.

ÖVT_kiképzés_2

A napokban kezdődött kiképzésen az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj kiképzői biztosítják azoknak a katonai alapismereteknek az elsajátítását, amelyek a bevonult 13 fő jövőbeli eredményes feladatvégrehajtásához szükségesek. A szakszerű kiképzést célul kitűzve, a kiképzők minden alkalommal összegzik a foglalkozáson látottakat, személyre szabottan értékelik az állomány teljesítményét, kijavítva az esetleges hibákat.

ÖVT_kiképzés_3

A kiképzést gépkarabély alaplőgyakorlattal, és a napi munkavégzéshez elengedhetetlenül szükséges, pisztoly szakalap lőgyakorlattal fogják zárni a most bevonult állomány tagjai.