Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályázhatnak az önkéntes tartalékosok

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: honvedelem.hu archív |  2024. április 15. 17:27

Június elsejei határidővel hirdet pályázatot tanulmányi ösztöndíjra a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke a közeljövőben önkéntes tartalékos szolgálatot vállaló, illetve már a Magyar Honvédség állományában szolgáló önkéntes területvédelmi tartalékos és önkéntes műveleti tartalékos tanulók részére.

tartalekospalyazat1

A pályázat célja – többek között – a hallgatók érdeklődésének a honvédelmi tevékenység felé orientálása, a katonai alapismereteket alkalmazni képes önkéntes tartalékosok számának növelése, illetve a Magyar Honvédség számára előnyös szakmai tudás megszerzésének támogatása. A pályázatra jelentkezhet bármilyen felsőoktatási képzést – nappali, esti, esetleg levelező rendszerben vagy távoktatásban – folytató hallgató, illetve minden szakképzésben részesülő 18. életévét betöltött tanuló. A benyújtás feltétele, hogy a pályázó legkésőbb az ösztöndíjszerződés megkötéséig létesítsen szolgálati viszonyt. A személyes adatok megadása mellett a sikeres pályázáshoz szükség van a hallgatói vagy tanulói jogviszonyról szóló igazolásra, illetve a pályázó adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatára. A pályázatot kizárólag postai úton lehet benyújtani (HVK SZCSF, 1135 Budapest, Lehel u. 35-37. vagy 1885 Budapest Pf. 25.), zárt borítékban, ÖT Ösztöndíj Pályázat” megjelöléssel, Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnökének, Deme Balázs ezredesnek címezve.

tartalekospalyazat2

Az elbírálásra a benyújtási határidő – június 1. – lejárta utáni 15 napon belül kerül sor, a nyerteseket írásban értesítik. Az ösztöndíj havi mértéke az adott félév vagy tanév kezdetének időpontja szerinti minimálbér – jelenleg bruttó 266.800 Ft – 30%-a, mely az önkéntes tartalékos szolgálati viszony fennállása alatt az ösztöndíjszerződésben meghatározott végzettség vagy szakképzettség megszerzéséig illeti meg az ösztöndíjast.

A pályázattal és az ösztöndíjjal kapcsolatban további felvilágosítást a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó területvédelmi ezredek zászlóaljainál kérhető, valamint a vármegyékben lévő toborzó irodákban.