Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A sportversenyek erősítik a csapatszellemet

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Bodnár Boglárka (MTI) |  2024. április 24. 19:57

A sportversenyek erősítik a csapatszellemet és a lokálpatriotizmust - hangsúlyozta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke április 24-én Veszprémben.

20240424_batrakligaja

Simicskó István, az általános iskolásoknak szervezett, a honvédelmi pályát népszerűsítő Bátrak Ligája verseny eredményhirdetésén reményét fejezte ki, hogy folyamatosan nőni fog azoknak a száma, akik a kadétképzést, valamint a katonai hivatást választják. Mint mondta, a verseny hozzájárul a résztvevők önbecsülésének erősödéséhez, mivel pedig csapatverseny zajlott, a közösség és a lokálpatriotizmus erősödik általa. Simicskó István hangsúlyozta: a Honvédelmi Sportszövetség programjának célja az értékorientáció, a hazájukat szerető fiatalokat szólítják a katonai pályára. Az évről-évre országszerte más-más településen, idén 47. alkalommal megszervezett verseny egyben bátorságpróba is volt, mely során sok tehetséges fiatal mérte össze tehetségét.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy Veszprém, mely iskola-, honvédelmi- és sportváros is egyben, örömmel adott otthont a rendezvénynek.

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere arról beszélt, hogy a verseny, amellett, hogy felhívja a figyelmet a katonai pályára, olyan alapvető készségeket, képességeket fejleszt, melyek végig kísérik a fiatalokat a jövőben. A versenyen egyebek mellett íjászatban, erőnlétben, tájékozódásban és lézeres lövészetben mérték össze rátermettségüket a diákok.

Az első helyen a nagyvázsonyi Kinizsi Pál iskola végzett, a második a veszprémi Simonyi Zsigmond iskola csapata lett, a dobogó harmadik fokára pedig szintén veszprémi intézmény, a Kossuth iskola csapata állhatott fel. A júniusi országos versenyre az első és a második helyezett csapat jutott be.