Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvéd növendékek példát mutatnak a vírus elleni védekezésben

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2020. szeptember 29. 10:52

A járványügyi intézkedésekről tájékozódott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára szeptember 29-én, kedden a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban.

20200929_Debrecen (5)

A vendégeket Kovács István alezredes, az intézmény igazgatója fogadta, majd megtekintették az intézmény kétszázkét növendékének – az egészségügyi protokollnak megfelelő - beléptetését.

A Magyar Honvédségnek megkerülhetetlen szerepe volt a koronavírus-járvány első szakaszának legyőzésében – emlékeztetett Németh Szilárd az eseményt követő sajtótájékoztatóján, egyebek mellett kiemelve a határőrizeti feladatok ellátását, a humanitárius korridorok biztosítását, az idősotthonok fertőtlenítését, a kórházparancsnoki rendszer létrehozását, valamint a létfontosságú magyar vállalatok biztonsága érdekében végzett munkát.

20200929_Debrecen (6)

A koronavírus elleni védekezés második szakasza során a legfontosabb célunk, hogy a közösségi védekezés feltételeit meg tudjuk teremteni – hangsúlyozta a parlamenti államtitkár, ezen belül kiemelve az egyéni védőeszközök – szájmaszkok, kézfertőtlenítők – fontosságát, amelyekkel a környezetünkben élőket védjük. „Sokat tanultunk a Magyar Honvédségtől. Megtanultuk az összefogás jelentőségét, a fegyelmezett együttműködést, az egymásra figyelést, a bajtársiasságot. Ma a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban erről kaptunk példát” – tette hozzá Németh Szilárd.

20200929_Debrecen (8)

„Nagyon büszkék vagyunk az intézményben folyó honvédelmi nevelő munkára. Ezek a fiúk és lányok készek arra, hogy a rendszabályokat betartva példát mutassanak egymásnak, a családnak és azoknak a társaiknak, akik nem ebbe az intézménybe járnak” – fogalmazott dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki elmondta azt is, a Honvéd Kadét Program keretében jelenleg több mint hetven középiskolában folyik honvédelmi nevelés.

Az eseményen részt vett Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere és Tasó László országgyűlési képviselő is.

GALÉRIA