Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Galériák

Borbála004

Visszafogottan ünnepelték fegyvernemi napjukat a győri katonák

2020. december 4. 16:28

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái rendhagyó módon - csökkentett létszámmal, a járványügyi rendszabályok szigorú betartása mellett - ezredsorakozón emlékeztek a tüzérek védőszentjére, Szent Borbálára fegyvernemi napjukon, december 4-én.

MH 2. KRDD_fertőtlenítés (nyitó)

Két óvodát fertőtlenítettek a szolnoki katonák

2020. december 4. 15:09

Két oktatási intézményben folytatták a mentesítést az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái. A fertőtlenítő rajok december 4-én Kétpóra és Törökszentmiklósra érkeztek.

Óvoda_fertőtlenítés_indexkép

Óvodát fertőtlenítettek a vegyivédelmi zászlóalj katonái

2020. december 4. 13:37

Budapesten, az ELTE Gyakorló Óvodában fertőtlenítettek az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái december 4-én, pénteken.

Taksony_MH_1_HTHE (1)

Második világháborús légibombát hatástalanítottak a tűzszerészek

2020. december 4. 10:58

Ötszáz kilogrammos légibombát hatástalanítottak az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred tűzszerészei december 2-án, szerdán egy szántóföldön, Taksony külterületén.

Ranger (1)

A magyar ranger

2020. december 4. 8:05

Amerikában minden lövésztiszttel és altiszttel szemben alapvető elvárás, hogy legalább egyszer megpróbálja elvégezni a Ranger Schoolt, azaz az USA hadseregének nemzetközi, elit lövész-tanfolyamát, mely fizikailag és mentálisan is rendkívüli megterhelést jelent. A szövetséges hadseregek kiválasztott katonái számára is nyitott tanfolyamon, a Magyar Honvédség részéről az elmúlt két esztendőben csak Pászthory Domonkos főhadnagyot, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóalj, második lövészszázad parancsnokát avatták rangerré.

Szomód (2)

Megtörtént az utolsó két Leopard harckocsi belövése is

2020. december 3. 20:18

Éles belövésen vett részt az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. harckocsizászlóaljához utolsóként beérkezett két Leopard 2A4HU típusú harckocsi december 3-án, csütörtökön a szomódi lőtéren. A kiképzési foglalkozást Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is megtekintette.

Székesfehérvár_járőrözés (4)

Székesfehérváron is segítik a katonák a közrend fenntartását

2020. december 3. 19:19

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái a nap 24 órájában járják rendőr kollégáikkal a fejéri megyeszékhelyet - a történelmi belvárostól a lakóövezeteken át a különböző intézményekig és bevásárlóegységekig -, annak érdekében, hogy részt vegyenek a járványügyi szabályok és a kijárási tilalom betartatásának ellenőrzésében, továbbá a közrend és közbiztonság fenntartásában.

Szolnok (nyitó)

A szolnoki katonák is segítenek

2020. december 3. 18:14

Ellenőrző bizottság látogatott el december 3-án, csütörtökön a Karcagon szolgálatot teljesítő járőrökhöz és a Kátai Gábor Kórházba, ahol az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái nyújtanak segítséget az egészségügyi intézmény dolgozóinak.

Balassagyarmat (2)

„Különleges” ellenőrzés a kórházban

2020. december 3. 17:36

Sándor Tamás vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti szemlélője elrendelte, hogy december 2-án a szemlélőség egészségügyi tanácsadója hajtson végre ellenőrzést Balassagyarmaton. A Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái a veszélyhelyzet miatt teljesítenek szolgálatot. Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának terve alapján a szemlélőség vezénylőzászlósa is csatlakozott az ellenőrzéshez.

Fertőtlenítés_Szolnok (3)

Szolnoki iskolát fertőtlenítettek a katonák

2020. december 3. 16:25

Újabb mentesítési feladat várt az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonáira. A fertőtlenítő rajok december 3-án a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatosainak épületét mentesítették.