Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aktuális videók

i2

Hőseink emlékének ápolása kötelesség

2021. június 16. 19:23

Kalocsai József őrmesterre, a Magyar Arany Vitézségi Érem kitüntetett katonájára emlékeztek szülőfalujában, Kurityán településen, június 16-án. Emléktáblája avatóján jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

i2

Különleges képesség – földön vízen levegőben

2021. június 16. 18:24

Tematikus nap keretében adtak számot tudásukról a Black Swan 2021 elnevezésű különleges műveleti gyakorlat magyar katonái. A légierős és különleges műveleti alegységeket felvonultató megmérettetést Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is megtekintette.

Honvedelemhu_index

A Honvédüdülőben is elindult a balatoni nyár

2021. június 12. 21:13

Nyárköszöntő családi nappal rajtolt el a főszezon a balatonakarattyai MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központban. A szezonnyitó ünnepségen Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere tartott beszédet.

miniszteri eloadas BP - video nyito

A béke és a biztonság a legfőbb érték

2021. június 12. 9:30

Nyugállomanyú katonák és honvédségi nyugdíjasok részére tartott tájékoztatót Benkő Tibor honvédelmi miniszter június 11-én Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális központban. A tárcavezető előadásában egyebek mellett a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddigi eredményeit, a Magyar Honvédség előtt álló feladatokat, valamint a katonai életpálya különböző szakaszainak velejáróit ismertette.

miniszter veszpremi eloadas - video nyito2

Benkő Tibor előadása

2021. június 11. 9:09

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eredményeiről, a Magyar Honvédségen belüli változásokról és az Obsitos-programról is szó esett Benkő Tibor és a nyugállományú katonák, honvédségi nyugdíjasok veszprémi találkozóján.

PAT kecskemet - video nyito

Vezetői látogatás Kecskeméten

2021. június 9. 17:55

Az augusztusra tervezett repülőnap aktuális helyzetéről is tájékoztatást kapott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tett látogatása során, június 9-én, szerdán.

kecskemet - konferencia video nyito

Nemzetközi konferencia a légierőnél

2021. június 9. 11:41

Agile Combat Employment címmel tart többnapos nemzetközi konferenciát és workshopot az Amerikai Egyesült Államok légiereje június 7-11. között az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A kecskeméti eseményen a NATO és partnerországainak repülő-hadműveleti és logisztikai szakemberei vesznek részt.

hazateres afganisztanbol - video nyito2

Hazatértek

2021. június 8. 23:28

Hazatért a Magyar Honvédség utolsó kontingense Afganisztánból. Katonáink tizennyolc évvel ezelőtt kezdték meg szolgálatukat, így az afganisztáni szerepvállalás a Magyar Honvédség egyik legjelentősebb missziójaként írta be magát történelmünkbe. A hazatérőket Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka fogadta június 8-án, kedden.

miniszteri előadás - videó nyito3

A tárcavezető előadása a Honvédelmi Minisztériumról

2021. június 8. 22:20

A Honvédelmi Minisztérium szervezeti felépítéséről tartott előadást Benkő Tibor honvédelmi miniszter június 8-án, Budapesten.

allamfoi latogatas - video nyito

Államfői látogatás

2021. június 8. 21:42

Dinamikus és statikus bemutatóval bizonyították képességüket a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként beszerzett haditechnikai eszközök és felszerelések június 8-án, a szomódi gyakorlótéren. A mozzanatot Áder János köztársasági elnök, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is megtekintette.