Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aktuális videók

angyalok hangjai_Honvedelemhu _indexkep

Angyalok hangjai

2020. december 4. 19:56

A Magyar Honvédség Központi Zenekara egy igazán lenyűgöző videóklippel, az Angyalok hangjaival hozza közelebb a karácsony hangulatát.

Óvoda_fertőtlenítés_indexkép

Óvodát fertőtlenítettek a vegyivédelmi zászlóalj katonái

2020. december 4. 13:37

Budapesten, az ELTE Gyakorló Óvodában fertőtlenítettek az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái december 4-én, pénteken.

Juttatások_indexkép

Megállapodást írt alá a honvédelmi miniszter a szakszervezetekkel

2020. december 3. 20:51

A honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség személyi állományának 2021-re vonatkozó, illetményen kívüli juttatásokról szóló megállapodást írt alá Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum.

Szomód_indexkép

Éles belövésen a nagymacskák

2020. december 3. 20:19

A szomódi lőtéren végezték el annak a két Leopard 2A4HU harckocsinak a belövését, amelyek két nappal korábban érkeztek meg az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz. A kiképzési foglalkozást Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is megtekintette.

ID_sz01

Nemzetközi színvonalú magyar fegyvergyár

2020. december 3. 7:45

Kiskunfélegyháza határában található a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. Magyarország egyetlen fegyvergyárában jelenleg azokat a pisztolyokat, géppisztolyokat és gépkarabélyokat szerelik össze, amelyek már a Magyar Honvédségben szolgáló katonák egyéni felszerelésében is megtalálhatók. De a nemzetközileg elismert üzem előtt temérdek lehetőség mutatkozik…

i1

Biztonságban a legkisebbek is

2020. december 2. 6:03

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj két Biológiai Mentesítő Csoportja fertőtlenített december elsején, Budapesten. A vegyivédelmi zászlóalj katonái a kőbányai Aprók Háza Óvoda két telephelyét, illetve a Szent Angéla Ferences Általános Iskolát és Gimnáziumot mentesítették.

i1

Válasz a 21. század kihívásaira

2020. december 1. 20:22

A logisztikusok napján, december 1-jén adták át az MH Anyagellátó Raktárbázis Központi Raktárát Szentkirályszabadján. Az ünnepi rendezvényen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint dr. Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára is.

Leopardok_érkezése_indexkép

Teljes a „létszám”

2020. december 1. 18:04

Tizenkettőre növekedett az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál szolgálatot teljesítő Leopard 2A4HU harckocsik száma, miután december 1-én, kedd hajnalban újabb két lánctalpas érkezett Tatára. Ezzel teljessé vált az alakulat harckocsi-kiképzést szolgáló technikai eszközparkja.

nasams_2

Aláírták a NASAMS rakétarendszerek beszerzéséről szóló szerződést

2020. november 30. 19:40

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka november 30-án írta alá a norvég Kongsberg és az amerikai Raytheon cégek által fejlesztett légvédelmi rakétarendszerek vásárlásáról szóló szerződést.

adventi ahitat I - video nyito

Adventi gyertyagyújtás I.

2020. november 28. 16:00

A katolikus és a protestáns tábori püspökségek szervezésében tartottak adventi áhítatot Budapesten, a Katolikus Tábori Püspökség kápolnájában, ahol meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját is. A járvány elleni védekezés szabályait figyelembe véve az esemény idén csak a honvedelem.hu oldalán követhető. Az áhítatot Berta Tibor ezredes, általános helynök, valamint Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök vezette.