Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

M1 HadERŐ: példakép katonaédesanyák

Ha kedd, akkor HadERŐ!

Szöveg: Petróczy Levente |  2024. április 29. 17:33

Altisztképzés, fegyverfejlesztés, katonaédesanyák – ismét izgalmas témákkal jelentkezik az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” katonai magazinműsora, melynek legújabb epizódja április 30-án, kedden 11 óra 33 perctől látható.

Acélkocka záróvizsga gyakorlat

Középpontba kerül az MH Altiszti Akadémia Acélkocka képzése, melyet 2019-ben hoztak létre. A leendő altisztek tanfolyamának egyik legfontosabb része, hogy a katonák alapszintű lövészrajparancsnoki ismereteket szerezzenek, ezzel is növelve vezetési képességeiket.

Közel négy évtizede képezik Csongrádon hazánk védelmi iparának szakembereit. A Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium tanulói a jelenleg zajló fegyverfejlesztések és védelmi ipari beruházások kapcsán egyre több munka- és karrierlehetőség közül választhatnak középiskolai tanulmányaik befejezését követően. Az országban egyedül álló képzés a csongrádi tanintézményé, így hazánk minden pontjáról érkeznek ide fegyverek iránt érdeklődő diákok.

HaDERŐ_magazin_katonaédesanya_2

A katonaédesanyák mindannyiunk számára példaképül szolgálnak, hiszen ők édesanyaként is a haza szolgálatát választották, sokszor utat mutatva gyermekeik számára, akik maguk is a katonai hivatást választják. Két katonaédesanyát ismerhetünk meg, akik otthon és a hadseregben egyaránt helytállnak, s most már gyermekeikkel együtt mesélnek a haza szolgálatáról és a család szeretetéről.

Ne feledjék! Minden kedden délelőtt, 11:33-kor „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en! Tartsanak velünk!