Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Petróczy Levente

3

Százhetvennégy évvel később is a huszárok nyertek

2022. szeptember 25. 21:55

A pákozd-pátka-sukorói csata tiszteletére szeptember 24-29 között rendezik meg a XIII. Honvédfesztivált, amelynek részeként szeptember 25-én, vasárnap - a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség fennállása harmincadik évfordulójának megünneplése mellett - csatabemutatót is tartottak. A jubileum alkalmából megrendezett ökumenikus istentiszteleten Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet.

Állománygyűlés_Veszprém (4)

„A jövő a mi kezünkben van!”

2022. szeptember 23. 11:05

Ünnepi állománygyűlést tartott az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ csapatünnepük és fegyvernemi napjuk alkalmából szeptember 22-én, csütörtökön, Veszprémben. A rendezvényen Barta Sándor ezredes, az alakulat törzsfőnöke mondott beszédet.

TOT_8931

Idén is megrendezték a Magyar Honvédség Mezei Futóbajnokságát

2022. szeptember 22. 10:21

Idén is megrendezték az MH Mezei Futóbajnokságot szeptember 21-én, szerdán, Veszprémben. A versenyzők - az egyéni számokban - változatos talajon, 3000 és 6000 méteres távokon álltak rajthoz, a délutáni csapatversenyben pedig négyszer 1000 méteres, fegyveres váltóban indultak a csapatok.

Kognitív képességfejlesztés kérdései workshop nyitó

A kognitív képességek fejlesztése elengedhetetlen

2022. szeptember 13. 14:40

„A kognitív képességek fejlesztésének szerepe a modern hadviselésben” címmel szervezett szakmai workshop-ot az MH Transzformációs Parancsnokság (MH TP) Honvéd Tudományos Kutatóhelye szeptember 13-án, kedden Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában.

ekg1

Korszerű EKG gépeket kapott a Honvédkórház

2022. szeptember 8. 12:07

Több, mint egy tucat új EDAN SE 1201-es EKG készülékkel bővül a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának és a Podmaniczky utcai telephely Sürgősségi Fogadóhelyének eszközparkja.

ÖKSZ bevonulás KLAC nyito

Rengeteg lehetőség az önkénteseknek

2022. szeptember 5. 14:17

Az Önkéntes Katonai Szolgálat keretein belül tizennyolcan vonultak be az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredhez, szeptember 5-én, Székesfehérváron. A bevonulókat Schmidt Zoltán vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélője köszöntötte, aki kiemelte: a diplomásokat is várja a honvédség.

Debrecen_nyitó

Tanévnyitó a debreceni honvéd középiskolában

2022. szeptember 1. 21:35

„Tökéletes helyen vagytok, hiszen tudást fogtok kapni és azt a képességet is, hogy amit megteremtetek a jövőben, azt meg tudjátok tartani!” – mondta Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára szeptember 1-jén, csütörtökön, Debrecenben, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanévnyitó ünnepségén.

RepTár Piknik_2022

Pikniket rendeznek a szolnoki RepTárban

2022. augusztus 30. 19:24

Többek között MiG-29 szimulátor, lézerharc és helikopter áthúzás várja azokat, akik kilátogatnak a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum programjára szeptember 3-án, szombaton.

borító_Zanzi

A 38 perces háború

2022. augusztus 27. 15:51

Számos olyan háborút ismerünk, ami az előzetes várakozásokkal szemben tovább tartott, mint számítottak rá. Az 1896. augusztus 27-én, reggel 9 órakor kezdődő Nagy-Britannia és Zanzibár között kitört háború nem ilyen volt. Mindösszesen harmincnyolc percig tartott, köszönhetően a britek tetemes túlerejének. A történelemkönyvekbe úgy vonult be ez a 38 perc, mint a világ legrövidebb háborúja.

Puskas_Ferenc_Arena_nevado_unnepseg (7)

Húsz éve viseli Puskás Ferenc nevét a nemzeti stadion

2022. augusztus 22. 21:10

A legnagyobbaktól megtanulhatjuk azt is, hogy hibázni lehet, ugyanis a győzelem azon is múlik, hogy képesek vagyunk-e újra nekifutni és kijavítani hibáinkat – mondta dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a Puskás Aréna névadó ünnepségének huszadik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen augusztus 22-én, hétfőn, Budapesten. Az ünnepségen mások mellett részt vett Vargha Tamás, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is.