Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sport

MarosiAdam1200_960px

Öttusa-vb - Marosi Ádám százados aranyérmes, ezzel olimpiai kvótás, és győzött a csapat is

2021. június 13. 22:10

A Magyar Honvédség katonasportolója, Marosi Ádám százados aranyérmet nyert, ezzel tokiói kvótát szerzett a kairói olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon június 13-án, vasárnap. A Marosi, Demeter Bence, Bereczki Richárd összeállítású magyar csapat szintén az első helyen végzett.

20210612-eje-valogatott (1)

Negyedik lett az ejtőernyős válogatott a rijekai világkupa versenyen

2021. június 12. 21:47

A koronavírus-járvány miatti kényszerpihenő után először vett részt nemzetközi versenyen a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja. A horvátországi Rijekában június 11-12-én megrendezett világkupa fordulón 10 nemzet 19 csapata és 95 versenyzője indult, a magyarok a negyedik helyen végeztek.

Arnót Anita (nyitó)

Újra bizonyított a székesfehérvári katonanő

2021. június 11. 18:42

A környezetvédelem világnapja alkalmából szervezett futóversenyt „Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért” elnevezéssel az Alba Regia Atlétikai Klub június első vasárnapján.

Göcsej Kupa (6)

Göcsej Kupa Koszovóban

2021. június 8. 16:57

A zalaegerszegi székhelyű Göcsej Sportlövész egyesület minden év nyarán megrendezi az IPSC szabályok szerint lebonyolított lőversenyét. Az idei évben a verseny túllépett Magyarország határain, mivel Koszovóban, a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj - a magyarországi versennyel párhuzamosan - a Goles hegy melletti lőtéren is lebonyolította a versenyt.

Noé Bálint_nyitó

Noé Bálint törzsőrmester Európa-bajnoki aranyérmes!

2021. június 6. 19:43

Újabb érmet szerzett Noé Bálint törzsőrmester, a Magyar Honvédség Sportszázadának tagja a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon. A szombaton K4-1000 méteren ezüstérmes katonasportoló ezúttal egyéniben is dobogóra állhatott, ráadásul rögtön Európa-bajnoki címet ünnepelhetett.

sportszázad_nyitó

Sportszázados sikerek

2021. június 5. 21:03

A Magyar Honvédség Sportszázadának katonasportolói, Noé Bálint törzsőrmester ezüstérmet, míg Sike Renáta főhadnagy bronzérmet szerzett az elmúlt napokban.

HS_AS_1

Honvédelmi Airsoft Szituációs Lőverseny

2021. június 5. 14:38

Idén harmadik alkalommal rendezték meg – a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával – a Honvédelmi Airsoft Szituációs Lövészversenyt.

Újfehértó (5)

Őszre elkészül a Honvédelmi Sportközpont Újfehértón

2021. június 4. 20:54

A terveknek megfelelő ütemben halad a Honvédelmi Sportközpont építése Újfehértón. Erről dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, dr. Nébald György, a szövetség alelnöke, dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője és dr. Hosszú József polgármester helyszínbejárás keretében június 4-én személyesen is meggyőződtek.

MTI_Máthé Zoltán (1)

Népes mezőny a honvéd kadét akadályfutó versenyen

2021. május 28. 16:47

Tizenöt középiskola 226 tanulója vett részt a honvéd kadét akadályfutó versenyen május 28-án, pénteken, a Nógrád megyei Bánkon. A megmérettetést a Honvéd Kadét Kupa egyik állomásaként rendezte a Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar OCR Sport Szövetség.

Ergométeres_evezőverseny (10)

Sikeres együttműködés

2021. május 25. 15:21

Magyar-lengyel-amerikai barátságos ergométeres evezőversenyen vettek részt az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái - Könczöl Ferenc ezredes, parancsnok és Inoka Zoltán főtörzszászlós, vezénylőzászlós vezetésével - a Győri Olimpiai Sportparkban a napokban. A rendezvény a katonák sportolási tevékenységének népszerűsítése mellett kiemelt szerepet szán a megsérült veteránok melletti szolidaritás kifejezésének is.