Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

tartalékos rendszer

Cikkek
20240802_Intenzív modulképzés kibocsátó ünnepség_PÁ_index

A haza védelme minden előtt

2024. augusztus 3. 16:00

A Magyar Honvédség vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred alapfelkészítést lezáró, úgynevezett kibocsátó ünnepségén hetven tartalékos szolgálatot vállaló hallgató vehette át oklevelét Kaló Miklós ezredestől, az ezred parancsnokától augusztus 2-án, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szent László Kápolnájában.

Tartalékosok_alapkiképzése_PÁ_nyitó

Megduplázódott a területvédelmi tartalékos szolgálat iránti érdeklődés

2024. augusztus 3. 12:00

„A szeretetben nincsen félelem, sőt, a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.” A „Fegyverek között a szeretet” műsor 529. adásában köszönti a hallgatókat a szerkesztő, Fodor Endre.

202408_Egységes_Alapkiképzés_Nagykanizsa_MH5TVE (nyitó)

A bajtársiasság ad erőt

2024. augusztus 2. 14:30

Egyre magabiztosabb a szolgálat minden területén Rajczi Péter, egykori válogatott labdarúgó és közel hetven társa, akik együtt vesznek részt az Egységes Alapkiképzési Programban Nagykanizsán, az MH Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred 48. Területvédelmi Zászlóalj objektumában. Ők azok, akik az elsők között írták alá szerződésüket a „Szeretem, Megvédem!” mottóval indult területvédelmi tartalékos toborzókampány június 17-ei kezdete óta.

20240731_Csobánka_tartalékos_harcászat_FJ_index1

Régi álmok teljesülnek

2024. augusztus 2. 13:06

A Szentendrén, Békéscsabán és Tiszaszigeten július közepén szerződést kötött, már alapkiképzésüket teljesítő tartalékos katonák közös tereptan és harcászati foglalkozásán jártunk a Csobánkai Harcászati Gyakorlótéren.

20240731_puspokszilagy_teruletvedelmi_tartalekos_kikepzes_er_index

Célegyenesben a tartalékos katonák felkészítése

2024. augusztus 2. 13:00

Általános harcászati foglakozáson vettek részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem azon civil szakos hallgatói, akik tartalékos katonai szolgálatot vállaltak. Az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred tartalékos katonái az elméletben már megszerzett ismereteiket alkalmazták a gyakorlatban július 31-én, szerdán, a püspökszilágyi Kiképző Bázis és Lőtéren. A kiképzésen a résztvevők a terepen való mozgás, a tűzpárok, valamint a tűzcsoport tevékenységének alapjai mellett az ellenségtől való elszakadás fogásait is elsajátították.

Kovacs_Richard_Ugrai_Panna_nyitó

Tartalékos katonák, de nem tartalékos sportolók

2024. augusztus 2. 10:00

Kovács Richárd tartalékos szakaszvezető, az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred katonája az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján. Úszásban Ugrai Panna szakaszvezető, az MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred állományában szolgáló tartalékos katona pedig a női 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként hatodik helyezést ért el.

20240731_Barcs - Romák szerződése_PAKO_-5_index

Bizonyítják elköteleződésüket

2024. július 31. 15:30

„A területvédelmi tartalékos rendszer elősegíti a társadalmi kohéziót és az integrációt” – jelentette ki dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára Barcson, ahol július 31-én több, mint száz, a barcsi járásból érkezett roma területvédelmi tartalékos kötött szerződést.

Tartalékosok_nyitó

A tartalékos katona a honvédség nagykövete a civil társadalomban

2024. július 31. 10:00

Kiket várnak területvédelmi tartalékosnak? Mire számíthatnak a jelentkezők? Hogyan alakult ki hazánkban a hét területvédelmi ezred? Többek között erről beszélgetett Vogyerák Anikó műsorvezető a Spirit FM Katonadolog című műsorában dr. Drót László dandártábornokkal, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokságának parancsnokával és Havasi Gergő szakaszvezetővel, a június 17-én indult területvédelmi tartalékos kampány arcával, az MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred katonájával.

2024.07.26.3.tve pk valatas szolnok rt_nyitó

A tartalékos katonai szolgálat kihívás, megbecsültség és erő

2024. július 29. 12:30

„Június közepén indult „Szeretem, Megvédem!” hívószóval a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség tartalékos toborzókampánya, amelyre Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből is várjuk a jelentkezőket” – mondta dr. Drót László dandártábornok, a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred parancsnoki beosztás átadása-átvétele alkalmából Szolnokon.

20240727_Campus_fesztival_Debrecen_Takacs_Attila_SG_index

Fókuszban az egyetemisták

2024. július 28. 7:30

„Régóta együttműködésben vagyunk a Debreceni Egyetemmel és a Campus fesztivál szervezőivel is, minden évben igyekszünk kitelepülni és bemutatni a katonai szolgálat lehetőségét a fiataloknak és a fesztivál látogatóinak is. Szeretnénk megmutatni, hogy vagyunk, létezünk, és hogy mit teszünk a hazáért” – mondta Takács Attila altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének területvédelmi helyettese a Campus fesztiválon, Debrecenben, július 27-én, szombaton.