Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kultúra

Alkotas palyazat_plakat_nyito

Elindult a Magyar Honvédség rajzpályázatának közönségszavazása!

2022. december 1. 20:00

Már csak néhány hét és kiderül, hogy kik lesznek a „Mit jelent számomra a haza, a hősiesség, a katonaság, a biztonság?” című rajzpályázat dobogósai.

IAC-456

Inter arma caritas - 456. adás

2022. november 27. 11:37

„Nem teszünk úgy, mintha az élet csupán szépségekből állna. Tudatában vagyunk a bűn, a fájdalom, a szegénység sötétségének. De tudjuk, hogy Jézus legyőzte a bűnt, és a saját fájdalmain keresztül eljutott a feltámadás dicsőségébe. Mi pedig misztériumának fényében élünk, halálának és feltámadásának misztériumában.” II. János Pál pápa gondolataival köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

nyugaton_a_helyzet_valtozatlan 01

Az öldöklés művészete

2022. november 20. 17:55

A világháborúk borzalmait tematizáló Erich Maria Remarque német író leghíresebb regénye, a Nagy Háború legkegyetlenebb arcát felvillantó Nyugaton a helyzet változatlan ezúttal a német Edward Berger rendezésében elevenedik meg a képernyőkön. A Netflix-produkció, amely Németország hivatalos Oscar-nevezettje, nem hűséges adaptáció, de keményen realista alkotás.

MH_Kozponti_Zenekar_koncertje_20221117_08 copy

Misztikus utazás a zene világába

2022. november 18. 9:46

„Misztikus utazás a zene világába” címmel adott teltházas koncertet a Magyar Honvédség Központi Zenekara november 17-én, csütörtökön este, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. Az előadáson a közönség ismert zeneszerzők művein keresztül repülhette körbe a Földet, és nyerhetett betekintést a fantáziavilágokba is. A központi zenekart Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere vezényelte.

bal alsó(1)

Hagyományőrzés a jégen

2022. november 18. 7:18

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Budapesti Helyőrségi Zenekara jóvoltából újra katonazene mellett indult el a korcsolyaszezon a Városligeti Műjégpályán, november 17-én, csütörtökön. A koncert egy százötven évre visszanyúló hagyomány újjáélesztését szolgálta.

koncert - beharangozo 02

„A misztika mindig a zene megfejthetetlenségében rejlik”

2022. november 16. 17:46

„Misztikus utazás a zene világába címmel” tart koncertet a Magyar Honvédség Központi Zenekara november 17-én, csütörtökön, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, este fél héttől. A hangversenyről Csizmadia Zsolt ezredest, a Magyar Honvédség főkarmesterét kérdeztük.

IAC-455

Inter arma caritas - 455. adás

2022. november 13. 9:58

„Az ábrándos szeretet nyomot kíván hagyni a földön, s viszont szeretetre vár. Méghozzá azonnali viszonzásra. Az igazi szeretet azonban hősies, kész akár a vereségre is, hiszen helye és ideje Istenben van.” Pilinszky János gondolatával köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

Honvedelemhu_index

Fokozott hanghatás

2022. november 9. 9:55

Történelem, filmek, híres emberek, harckocsik, háborúk és csaták, sorozatok, sorsfordító események, könyvek, szellemi honvédelem. Ez itt a Fokozott hanghatás, a honvedelem.hu podcastjének huszonhatodik adása. A műsorvezetők: Faragó Fanny és Ördög Kovács Márton. A hangmérnök: Ferenczi János és Szombati Gábor. Tartsanak velünk!

20221104_bhd_alkototabor_06

Véget ért a jubileumi, 30. Katonai Képzőművészeti Alkotótábor

2022. november 7. 10:51

A balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ immár hatodik alkalommal adott otthont a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló amatőr és professzionális képzőművészek alkotótáborának, amelyet idén harmincadik alkalommal rendeztek meg.

RT1_9474

Lucullusi lakoma és a posca

2022. november 5. 8:38

Hiánypótló, informatív és interaktív kiállítást tekinthetnek meg nem csak a gasztronómia iránt érdeklődők az Aquincumi Múzeum és Régészeti Parkban. A „H(alózni)A(lapvető)S(zükséglet) - Háromfogásos gyomortörténelem” című tárlaton három régészeti kor segítségével ölelik fel a történeti népek táplálkozási szokásait és lehetőségeit.