Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kultúra

iac_472

Inter arma caritas – 472. adás

2023. március 19. 8:00

„Sok mézet enni nem jó, és a nehéz dolgokat kutatni nehéz.” A Szentírásból idézett gondolattal köszönti a hallgatókat a „Fegyverek között a szeretet” műsor 472. adásában a szerkesztő, Fodor Endre.

RT1_8259

A tizenötödik

2023. március 16. 13:15

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium negyven kadétja tekinthette meg „A tizenötödik” című, Kazinczy Lajos életét bemutató előadást március 15-én, a Madách Színházban.

Honvedelemhu_index

Fokozott hanghatás

2023. március 16. 7:45

Történelem, filmek, híres emberek, harckocsik, háborúk és csaták, sorozatok, sorsfordító események, könyvek, szellemi honvédelem. Ez itt a Fokozott hanghatás, a honvedelem.hu podcastjének harmincötödik adása. A műsorvezetők: Faragó Fanny és Ördög Kovács Márton. A hangmérnök: Ferenczi János. A szerkesztő: Antal Ferenc. Tartsanak velünk!

iac_471

Inter arma caritas – 471. adás

2023. március 12. 9:47

„A hitben erőtlent fogadjátok be, de ne azért, hogy nézeteit bírálgassátok…” A Szentírásból, Pál apostol rómaiakhoz írt leveléből idézett gondolattal köszönti a hallgatókat a „Fegyverek között a szeretet” műsor 471. adásában a szerkesztő, Fodor Endre.

pakozdindex

Az emlékezés napja Pákozdon

2023. március 11. 20:07

A tizedik; katonahőseink előtt tisztelgő kegyeleti emlékfutáson részt vevők beérkezésével indult a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely tavaszköszöntő ünnepsége, március 11-én. A rendezvény egyben megemlékezés is volt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175.; és hazánk NATO csatlakozásának 24. évfordulója alkalmából.

szinhazindex

Forradalmi előadás a 15. aradi vértanúról

2023. március 10. 8:47

Meskó Zsolt és Derzsi György A tizenötödik című előadását tekintették meg a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség dolgozói a Madách Színházban, március 9-én, csütörtökön este. Az 1848/49-es szabadságharccal foglalkozó előadás előtt Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket, Meskó Zsolt író és Szirtes Tamás rendező kulisszatitkokat osztott meg.

Miskolc_nyitó

Tartalékos katonák zenéltek a miskolci Kocsonyafesztiválon

2023. március 8. 15:17

Március 3-5. között rendezték meg az ország egyik legnagyobb szabadtéri, kulturális és gasztrofesztiválját, a miskolci Kocsonyafesztivált. A rendezvényen az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj zenei végzettséggel rendelkező önkéntes területvédelmi tartalékos katonái – az első önkéntes tartalékos zenekar – a város főutcáján áthaladva vezették fel a felvonulás résztvevőit a megnyitó színpadjáig.

iac_470

Inter Arma Caritas – 470. adás

2023. március 5. 9:34

„Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme, amely után sóvárogva egyesek eltévelyednek a hittől, és sok fájdalmat okoznak maguknak...törekedj az igazságra, kegyességre, hitre, szeretetre, állhatatosságra, szelídlelkűségre. Harcold meg a hit nemes harcát…” A Szentírásból, a Timóteusnak írt levélből vett részlettel köszönt minden kedves hallgatót az adás szerkesztője, Fodor Endre.

IAC_469

Inter arma caritas – 469. adás

2023. február 26. 7:26

„A nagyböjt annyiban lesz a kegyelem időszaka, amennyiben hallgatunk arra, aki szól hozzánk. És miként szól hozzánk? Mindenekelőtt Isten szava által, amelyet az Egyház a liturgiában nekünk ajándékoz: ne engedjük, hogy süket fülekre találjon; ha nem is tudunk mindig részt venni a szentmisén, olvassuk el nap mint nap a bibliai olvasmányokat, akár az internet segítségével.” Ferenc pápa idei nagyböjti üzenetének egy részletével köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

IAC_468

Inter arma caritas – 468. adás

2023. február 23. 11:05

„Még büszkén vallom, hogy magyar vagyok. És nagyapám, a régi katona hallgatja mosolyogva, boldogan, sebforradástól lángol homloka s én, térde közt, hadarva szavalok, hogy győznek mindenütt a magyarok.” Kosztolányi Dezső „Még büszkén vallom, hogy magyar vagyok” című versének kezdő soraival köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.