Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

önkéntes tartalékos rendszer

ÖTT_Makó (nyitó)

Makói tartalékosok felkészítése

2021. május 16. 8:54

Önkéntes területvédelmi tartalékosok számára tartott kiképzést az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj az elmúlt hetekben Makón. A közel harminc fős alegységet több szakaszban készítik fel a 21. század katonai kihívásaira.

Tigyi (1)

A kórházakban is példaértékű a katonák elhivatottsága

2021. május 13. 8:08

Tigyi István Zsolt főtörzszászlós, a kibervédelmi szemlélőség vezénylőzászlósa Csizmadia Zoltán zászlós, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred megbízott vezénylőzászlósa kíséretében látogatta meg a gyulai és az orosházi kórházakban szolgálatot teljesítő katonákat május 11-én.

Izbég (8)

Éles lőgyakorlat Izbégen

2021. május 13. 7:19

Az MH KFOR Kontingens 25. váltásába jelentkezett önkéntes tartalékos katonák részére tartottak harcjármű-irányzói szakfelkészítést az MH Altiszti Akadémia izbégi lő- és gyakorlóterén. A kiképzési mozzanatot Varga István alezredes, a kontingens parancsnoka is megtekintette.

400_ÖTT (1)

A négyszázadik területvédelmi tartalékos Nógrád megyében

2021. május 12. 8:45

Átmeneti megoldásból hosszútávú tartalékos jogviszony lett: tavaly ősszel a koronavírus-járvány miatt csatlakozott a Magyar Honvédséghez Jele Henrietta őrmester. Nógrád megye négyszázadik önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) katonájaként a napokban kötötte meg szerződését Gáspár M. Levente alezredessel, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj parancsnokával.

otosztondij_01

Tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak a tartalékos katonák

2021. május 9. 7:19

Ösztöndíjpályázatot hirdet az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) olyan önkéntes műveleti és önkéntes területvédelmi tartalékos katonák számára, akik felsőoktatásban tanulnak vagy szakképző iskolába járnak. Az ösztöndíjra azok is pályázhatnak, akik már nagykorúak és a következő időszakban tartalékos szerződést kötnek a honvédséggel. A benyújtási határidő 2021. június 15.

Tartalékosok_felkészülése_KFOR_25 (4)

Együtt, egy kötelékben – új szakaszban a KFOR tartalékos felkészítés

2021. május 6. 15:22

Közös kötelékben folytatja kiképzését május 4-től az MH KFOR Kontingens 25. váltásába induló tartalékos állomány. A katonák, mielőtt áttelepültek volna a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisra, saját alakulataiknál készültek feladataik ellátására.

Jónás Géza_borító_2

Kiemelkedő helytállás Kázsmárkon

2021. május 3. 17:21

Jónás Géza speciális önkéntes területvédelmi tartalékos (SÖTT) közkatona - lélekjelenlétének és a sebesült azonnali, szakszerű ellátásának köszönhetően - megmentette egy közúti balesetet szenvedő személy életét.

20210430-keller (1)

Együtt segít apa és fia

2021. május 1. 8:15

A pandémia alatt a fővárosi Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben lát el szolgálatot Keller József önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós, egykori válogatott labdarúgó és fia, ifjabb Keller József önkéntes területvédelmi tartalékos őrmester. Két évvel ezelőtt együtt írták alá az önkéntes területvédelmi tartalékosi szolgálat vállalásáról szóló dokumentumot Egerben. Azóta elvégezték az alapkiképzést és, mint mondják, nem bánták meg a döntést.

Véradás7

Vért adtak a nyíregyházi katonák

2021. április 28. 18:35

Irányított véradáson vettek részt az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóaljának katonái a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Területi Vérellátó Állomásán, április 26-án és 27-én.

20210426-2TVE

Tartalékos katonák segítettek

2021. április 26. 16:47

Egy epilepsziás rohamban szenvedő férfin segített az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóaljának három önkéntes területvédelmi tartalékos katonája, Nádházi Kornél hadnagy, Gurbai Gyula szakaszvezető és Veres Márkó szakaszvezető Debrecenben.