Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészült és kiképzett területvédelmi tartalékos erőt építünk!

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szováthy Kinga, Schöff Gergely |  2024. június 21. 17:27

A Magyar Honvédség június közepétől hétvégi lövészetek biztosításával segíti a tartalékos katonák felkészítését, kiképzését, amivel igazodik civil elfoglaltságaikhoz – jelentette be a honvédelmi miniszter, június 21-én, pénteken.

tarcsi1

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a háborúk korában a kormány elsődleges feladata, hogy garantálja Magyarország biztonságát. Ezt az eszközeiben és állományában is megújuló Magyar Honvédség biztosítja. A honvédség nélkülözhetetlen szíve és motorja a jó tartalékos katona, aki elkötelezett, motivált, kiképzett, szereti a hazáját és kiválóan ismeri azt az országrészt, ahol él és szolgál.

A „Szeretem, megvédem!" felhívással a napokban indult területvédelmi tartalékos toborzó kampány a haza szolgálatába szólítja azokat, akik munkájuk, vagy tanulmányaik mellett vállalják azt a többletkötelezettséget, hogy egy összetartó közösség tagjaként hozzájárulnak közvetlen környezetük és ezzel Magyarország biztonságához is. A tartalékosok civil életükhöz igazodva alapvetően hétvégén tudnak részt venni kiképzéseken, gyakorlatokon, felkészítéseken, amelyeknek egyik alappillére a lövészet.

tarcsi2

Fontos, hogy mindehhez megteremtsük az alapvető feltételeket, így tervezetten 2024. június közepétől első körben három helyszínen, köztük a Központi Lő- és Gyakorlótéren, az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér területén, 2025-től pedig további lőtereken biztosítunk hétvégenként felkészítést a tartalékos állomány tagjainak – tette hozzá a miniszter. A lövészeteket szombatonként 08.00–18.00, vasárnaponként 10.00–14.00 óra között tartják. Ezen kiképzési foglalkozások nagy hanghatással járhatnak, ezért kérjük a lőterek környezetében élő lakosok megértését, türelmét és támogatását. A felkészítés minden magyar állampolgár érdeke is, hiszen a képzéseket sikeresen teljesítő tartalékosok növelik a magyar haderő képességeit.

Csatlakozz a területvédelmi tartalékosokhoz! ⇒ iranyasereg.hu/tartalekos

Kapcsolódó cikkek
20240617_balna_tartalékos_kampányindító_ER_index

„Szeretem, megvédem!”

2024. június 17. 18:42