Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szováthy Kinga

MHPK_eloadas_Pannon_Egyetem_nyitó

Magyar Honvédség: nemzeti haderő szövetségi rendszerben

2023. március 22. 19:01

„High-tech hadsereg, átalakítások, fejlesztések a Magyar Honvédségben” címmel tartott előadást felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke Veszprémben, a Pannon Egyetemen, március 22-én, szerdán.

175_indexkép2

175 kilométer – egy nap alatt

2023. március 21. 18:36

Minden kihívást lehet fokozni: az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) négyfős csapata a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából életre hívott 175 kilométeres futótávját egyetlen nap alatt teljesítette március 21-én.

MH_Sportszazad_alapkikepzes (2)

Alapkiképzésen a katonasportolók

2023. március 20. 10:28

Alapkiképzésük második hetében általános harcászati foglalkozásokon vettek részt az MH Sportszázad katonasportolói a szentendrei MH Altiszti Akadémián.

szinhazindex

Forradalmi előadás a 15. aradi vértanúról

2023. március 10. 8:47

Meskó Zsolt és Derzsi György A tizenötödik című előadását tekintették meg a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség dolgozói a Madách Színházban, március 9-én, csütörtökön este. Az 1848/49-es szabadságharccal foglalkozó előadás előtt Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket, Meskó Zsolt író és Szirtes Tamás rendező kulisszatitkokat osztott meg.

workshop_index_1

Hazai fejlesztésű eszközökkel a magyar katonák harcképességéért

2023. március 6. 11:27

Kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris rendszerek témakörben, az Európai Védelmi Alap (EDF) 2023. évi pályázataira való felkészülés céljából tartottak szakmai workshopot Budapesten, a BHE Bonn Hungary Kft. épületében, március 1-jén, szerdán. A rendezvényt – amelyen mások mellett részt vett dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka – dr. Porkoláb Imre dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa nyitotta meg.

A_kiugrastol_a_kitoresig_kerekasztal_cover

„Kiugrástól a kitörésig”

2023. március 1. 8:29

„A kiugrástól a kitörésig, Budapest hadtörténete 1944. október – 1945. február” címmel rendeztek kerekasztal-beszélgetést február 27-én, hétfőn, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) márványtermében.

Bibor_Kristaly_zarogyakorlat_nyito

Zárógyakorlaton a vegyiharc ezred

2023. február 23. 15:16

Az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság adott otthont az idei Bíbor Kristály zárógyakorlatnak, ahol az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred katonái - a gyakorlat szcenáriója szerint - egy harctevékenység során vegyitámadást elszenvedő szövetséges haderő katonáit és technikai eszközeit mentesítették. A zárógyakorlaton a Magyar Honvédség alakulata a NATO Kiemelt Éberségi Tevékenység Harccsoport horvát és olasz katonáival működött együtt sikeresen.

MH_Kozponti_Zenekari_Hangverseny_nyitó

Újabb teltházas zeneest a Stefánián

2023. február 17. 12:44

„Leheletnyi muzsika” címmel adott nagysikerű fúvószenekari hangversenyt február 16-án a Magyar Honvédség Központi Zenekara a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ színháztermében.

Batrak_Ligaja_eredmenyhirdetes_20230214_10 copy

Csak az az ember tud sikeres lenni, aki küzd a céljai eléréséért

2023. február 15. 9:33

Kiskunfélegyházán rendezte meg a Bátrak Ligája 36. fordulóját a Honvédelmi Sportszövetség február 14-én, kedden. A megmérettetés célja az volt, hogy a szervező Honvédelmi Sportszövetség versenyfeladatokon keresztül ismertesse meg a Magyar Honvédséget az iskolásokkal és hogy népszerűsítsék a hazafias neveltetést. Az eredményhirdetésen dr. Simicskó István, a sportszövetség elnöke, valamint Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke adták át díjakat.

Tenisz_Davis-kupa_20230203_14 copy

Katonás szurkolás

2023. február 4. 11:27

Katonák és kadétok is szurkoltak a Magyarország–Franciaország tenisz Davis-kupa-világdöntő selejtezőjén csapatunknak a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban, február 3-án.