Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szováthy Kinga

Bp_Nyugallomanyuak_Klubja (nyitó)

„Még nagy szükség van önökre”

2021. szeptember 17. 19:30

Megalakulásának hatvanadik évfordulóját ünnepelte a Budapesti Nyugállományúak Klubja szeptember 17-én, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. A rendezvényen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett.

1000_ev_katonai_verseny (nyitó)

Itt van a generáció, amire számíthatunk

2021. szeptember 15. 17:22

Véget ért Komáromban szeptember 15-én az „1000 év katonái” honvédelmi csapatvetélkedő. A Monostori Erődben tartott viadalon az eredményhirdetésen részt vett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is.

Hősi_parcella_Nagyszalonta (12)

Németh Szilárd: a mi feladatunk a méltó emlékezés, a múlt tisztelete, a hősök emlékének megőrzése

2021. szeptember 14. 16:14

„A hősi parcellák, sírkertek minden jelzésnél erőteljesebben hívják fel figyelmünket a béke fontosságára és törékenységére, valamint arra, hogy nekünk, az utókornak minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a béke megóvása érdekében” - mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szeptember 14-én, Nagyszalontán, Arany János szülővárosában, Csepel testvérvárosában.

papai mise index 01

Ferenc pápa miséjével ért véget az Eucharisztikus Kongresszus

2021. szeptember 12. 18:22

Befejeződött vasárnap az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. A zárómisét Ferenc pápa celebrálta a Hősök terén.

simonpuszta index 02

Hagyomány és rendvédelem

2021. szeptember 12. 8:45

A Magyar Honvédség toborzói és a lövészkatonák felszerelései, ruházata és fegyverei mellett íjászat, gépjármű műszaki mentési bemutató, lovas és interaktív kutyás bemutatók, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kórusának műsora várta szeptember 11-én, szombaton, Simonpusztán, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban a II. Nemzeti Rendvédelmi és Hagyományőrző Nap látogatóit Az eseményt megtekintette Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, Farkas Bertalan űrhajós és dr. Dános Valér nyugállományú rendőr vezérőrnagy is.

Mesterlovesz_kupa_20210908_21

Mesterlövészek mérték össze tudásukat

2021. szeptember 11. 8:25

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Klapka Tactical Nagytávolságú Mesterlövész Kupát a tatai dandár Szomód melletti lőterén, szeptember 8-9-én. A kétnapos megmérettetésen hazai és külföldi lövészek adtak számot tudásukról.

Szovjet_katonak_ujratemetese_20210910_06 copy

A halott katona sosem ellenség

2021. szeptember 10. 13:45

Huszonkét, Magyarországon elesett szovjet katona földi maradványait helyezték végső nyugalomra a fővárosi Fiumei úti sírkertben, szeptember 10-én, pénteken. Az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége által szervezett ceremónián dr. Balogh András József ezredes, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke országaink hadisírgondozó tevékenységének fontosságára hívta fel a figyelmet.

CISM - index2

Ismét bizonyítottak a katonasportolók

2021. szeptember 7. 7:58

Hazatértek a 48. CISM Katonai Öttusa Világbajnokságról a katonasportolók szeptember 6-án, hétfőn. A magyar csapat a bajnokságon az összesített éremtáblázat második helyén végzett.

ejtőernyősök_ünnepe (3)

Jubileumi konferencia

2021. szeptember 4. 18:33

Megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából szervezett konferenciát a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége (MEBSZ) szeptember 4-én, szombaton, a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban.