Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szováthy Kinga

bal alsó másolata

Túlélés, elkerülés, ellenállás és kiemelés

2022. december 1. 11:57

SERE „B” (Survival, Evasion, Resistance, Extraction - SERE) zárógyakorlatot tartottak tartalékos katonák számára az MH Altiszti Akadémia izbégi gyakorlóterén. Utolsó mozzanatként légi kiemelést hajtottak végre. A tanfolyam célja: növelni a katonák túlélőképességét.

legi medevac - nyito

Légi egészségügyi kiürítési feladatot gyakoroltak az altisztjelöltek

2022. december 1. 7:01

Az Acélkocka alap altiszti tanfolyam részeként, „Ezüstlándzsa 2022” névvel rendeztek komplex, kisalegység szintű harcászati kiképzést az MH Altiszti Akadémia csobánkai kiképző bázisán. Ottjártunkor éppen légi egészségügyi kiürítési feladatot hajtottak végre a katonák.

bal felső

Egy új hadsereg építése zajlik

2022. november 29. 21:54

„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.

bal alsó(1)

Történelmi jelentőségű csaták és hadműveletek

2022. november 29. 21:40

Történelmi jelentőségű csatákról és hadműveletekről tartottak előadást az elsőéves katonai vezető szakos hallgatók Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán november 29-én, kedden. Az előadásokat dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is meghallgatta és reflektált is azokra.

leveltarindex

Megtörik a dermesztő, halálos csendet

2022. november 26. 9:07

A Magyar Hadifogoly Híradó és a Katonák a Gulágon gyűjteménnyel bővült a Magyar Nemzeti Levéltár Szovjetunióba elhurcoltak adatbázisa, melynek kapcsán sajtótájékoztatót tartottak Budapesten, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában november 25-én, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emléknapján.

NKEindex

A világ változik, a biztonság örök

2022. november 25. 15:07

A nemzetközi biztonság- és védelempolitika alap- és mesterszak 25 éves fennállása alkalmából rendezett konferenciával egybekötött ünnepséget a Nemzeti Közszolgálati Egyetem november 24-én, csütörtökön. A rendezvényen mások mellett részt vett Zsiga Tamás László, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Hajnik László, a tárca védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, illetve dr. Benkő Tibor nyugállományú vezérezredes, volt honvédelmi miniszter is.

alaki szemle index

Alaki szemle Várpalotán

2022. november 23. 17:07

Alaki szemlével egybekötött sorakozót tartottak az MH Bakony Harckiképző Központban, Várpalotán, november 23-án, szerdán. A kiképzési foglalkozást megtekintette Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke.

konfindex

Teremtésvédelem a katona szemével

2022. november 22. 15:07

„A teremtésvédelem sajátos szempontja: a katonai erő alkalmazása és a környezeti károk” címmel tartottak előadásokat november 22-én, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A rendezvényt Zsiga Tamás László, a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

Orszag_karacsonyfaja_szallitas_20221121_18 copy

Apcról érkezett az ország karácsonyfája

2022. november 21. 21:47

A heves megyei Apc település egyik kertjéből indították útnak november 21-én azt a fenyőfát, amely feldíszítve, a Kossuth Lajos téren felállítva lesz az ország karácsonyfája. A szállításban - mint 2008 óta minden évben - az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) szakemberei és speciális járművei segédkeztek.

MH_Kozponti_Zenekar_koncertje_20221117_08 copy

Misztikus utazás a zene világába

2022. november 18. 9:46

„Misztikus utazás a zene világába” címmel adott teltházas koncertet a Magyar Honvédség Központi Zenekara november 17-én, csütörtökön este, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. Az előadáson a közönség ismert zeneszerzők művein keresztül repülhette körbe a Földet, és nyerhetett betekintést a fantáziavilágokba is. A központi zenekart Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere vezényelte.