Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szováthy Kinga

Hejce_megemlékezés (nyitó)

Emléküket őriznünk és ápolnunk kell

2022. január 19. 15:14

„A magyar emberek mindörökre megőrzik a katonák emlékét és ápolni fogják azt” - mondta Benkő Tibor január 19-én, Hejcén. Magyarország honvédelmi minisztere a 2006-ban történt szlovák légikatasztrófa emlékére rendezett katonai tiszteletadáson aláhúzta: a katonák a legnemesebbet, a saját életüket ajánlják fel nemzetük érdekében, amiért büszkeséggel kell rájuk gondolnunk.

Negyedeves_parancsnoki_es_vezetoi_ertekezlet_Szfvar_nyitó

Alakulatfutással induló parancsnoki és vezetői értekezlet

2022. január 18. 13:19

Alakulatfutással és elismerések átadásával vette kezdetét a Magyar Honvédség parancsnokának negyedéves parancsnoki és vezetői értekezlete január 18-án, kedden, a székesfehérvári Alba Regia laktanyában. Az értekezleten dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is részt vett.

Protokoll_es_Diplomacia_c_idoszakos_kiallitas_megnyitoja_nyitó

Kiállítás a protokollról és a diplomáciáról

2022. január 10. 18:49

„Szolnok és a honvédség egymástól elválaszthatatlan. A protokoll és a katonaság egymástól szintén elválaszthatatlan” – fogalmazott köszöntőjében dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a „Protokoll és diplomácia” című időszakos kiállítás megnyitóján, a szolnoki Damjanich János Múzeumban, január 10-én, hétfőn.

Honvedelmi_miniszteri_latogatas_a_szolnoki_helikopterbazison_20220110_04 copy

Benkő Tibor: folytatjuk a Magyar Honvédség építését!

2022. január 10. 18:18

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison (MH 86. SZHB) tett látogatást és tartott parancsnoki, vezetői állománygyűlést dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka január 10-én, hétfőn.

MHPK_es_KOB_ur_latogatasa_Debrecenben_20220107_19 copy

Legyetek büszkék magatokra!

2022. január 7. 16:26

Kötetlen fórumbeszélgetésen kérte ki a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékeinek véleményét dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy január 7-én, pénteken, Debrecenben. A Magyar Honvédség parancsnoka elmondta: az a cél, hogy a diákok tanulmányaik mellett jól is érezzék magukat, és büszkék legyenek arra, hogy honvéd kadétok.

MHPK_es_KOB_ur_latogatasa_Debrecenben_20220107_06 copy

Parancsnoki látogatás Debrecenben

2022. január 7. 16:22

Debrecenbe, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárhoz és az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezredhez látogatott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy január 7-én, pénteken. A Magyar Honvédség parancsnoka – immár hagyományosan - a Kossuth laktanyában szolgáló katonákkal közös futással kezdte programját. A napindító testmozgást követő parancsnoki értekezlet után bemutatkozott a hazai fejlesztésű, egyedülálló mobil katonai lőkonténer is.

PÁT_ur_meglatogatja_Logan_kutyat_a_Hadikikotoben (7)

Egy jó robbanóanyag-kereső kutya olyan, mint Logan

2022. január 5. 18:12

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes meglátogatta Logant az MH Hadikikötőben január 5-én, szerdán. A belga juhászkutya tavaly év végén került az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred állományába. Logan és vezetője, Németh Balázs főtörzsőrmester között harmonikus a kapcsolat.

Elismeres_atadas_Csajbok_Tamas_Zsoltnak_es_Eles_Janosnak_20211221_01 copy

Életmentésért adtak át elismeréseket

2021. december 21. 12:55

Közterületi járőrszolgálat idején észlelt tűzeset során tanúsított kiemelkedő helytállásért, valamint életmentő teljesítményért adtak át elismeréseket december 21-én, kedden, Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

bal alsó 1 soros másolata(1)

Mesterlövészek mestervizsgája

2021. december 21. 9:49

Záróvizsgán bizonyíthatták felkészültségüket azok a katonák, akik az MH 25. Klapka György Lövészdandár öt hetes mesterlövész szakfelkészítésen vettek részt.

Szováthy_Kinga_nyitó

2021 képekben – Szováthy Kinga válogatása

2021. december 21. 7:21

A Honvédelmi Minisztérium, illetve a Magyar Honvédség rendezvényein, kiképzési foglalkozásain idén is részt vettek a HM Zrínyi Nonprofit Kft. fotóriporterei és újságírói, akik az elmúlt esztendő fényképezőgéppel megörökített leglátványosabb pillanataiból válogattak össze egy csokorra valót olvasóinknak. A mai napon Szováthy Kinga kollégánk „Best of 2021” válogatását közöljük.