Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önkéntes Tartalékos Rendszer

Alekszejev Tamara_interjú_Kismartoni (2)

„Büszkeséggel tölt el, hogy a dobogón állva a Magyar Honvédséget is képviselem”

2021. március 6. 10:52

Alekszejev Tamara szakaszvezető 2020-ban az év katonasportolója díjat vehette át Benkő Tibor honvédelmi minisztertől. Az MH Sportszázad háromszoros országos bajnokával, világ- és európa-bajnok öttusázójával beszélgettünk.

ömt_szerződés_Vasvár (5)

Futballisták léptek önkéntes tartalékos katonai pályára

2021. március 6. 7:19

A Vasvári Városi Sport Egyesület Labdarúgó Szakosztály felnőtt csapatának tizenegy játékosa és edzőjük írt alá önkéntes területvédelmi tartalékos szerződést, március 5-én, pénteken, Vasváron.

borító_ött

A századik önkéntes területvédelmi tartalékos Tolna megyében

2021. március 3. 19:51

Aláírta szerződését a századik önkéntes területvédelmi tartalékos katona március 3-án, szerdán, Szekszárdon, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 69. Horváth József Területvédelmi Zászlóaljnál. Az eseményen Vitár Zsolt alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokhelyettese is részt vett.

Petőfi_laktanya_ÖMT_bevonulás (2)

A déli határhoz készülnek

2021. március 2. 17:12

Tizenkét önkéntes műveleti tartalékos katona vonult be március elsején a budapesti Petőfi laktanyába, ahol megkezdik a felkészülést a határszolgálatra.

20210227-OTT-kikepzes (0)

Kiképzésen a területvédelmi tartalékosok

2021. február 28. 7:28

A terepen történő alapvető mozgásmódokat sajátítottak el önkéntes területvédelmi tartalékosok Szekszárdon, február 27-én, szombaton.

CIOR_MWM-kapott (1)

Tartalékos tisztek virtuális nemzetközi találkozója

2021. február 27. 9:34

A NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR) utolsó, teljes létszámmal megtartott személyes találkozója éppen egy éve volt, Brüsszelben, a NATO központjában. Azóta sok minden történt, a járványhelyzet miatt a kongresszust végül szeptember végén, Késő Nyári Kongresszusként szervezték meg a 2019-es helyszínen, Tallinnban, a COVID által akkor éppen egyik legkevésbé sújtott országban, Észtországban. 2021 februárjában egyáltalán nem nyílt lehetőség személyes találkozásokra, így a szokásos télközepi találkozót (Mid-Winter Meeting – MWM, a nyári kongresszus után a legfontosabb összejövetel a szövetség életében) a virtuális térben tartották meg.

iranyasereg_segítség

Bajtársi segítség

2021. február 26. 16:07

Hideg János tartalékos közkatona albérletében nemrégiben tűz ütött ki és minden értéktárgya megsemmisült. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred azonnal gyűjtésbe kezdett, hogy a 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonájának segíteni tudjanak.

20210225-feladatszabo (14)

Elsődleges feladatunk a nemzet szolgálata

2021. február 25. 16:15

Az ország fegyveres védelme és más általános katonai feladatok mellett az a legfontosabb, hogy a katonák az emberek egészségének védelmét legjobb tudásuk szerint segítsék - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter február 25-én Budapesten, évértékelő és feladatszabó értekezletén.

20210222-1lippai-interju-01

Békeidőben a kiképzés a Magyar Honvédség legfontosabb feladata

2021. február 23. 7:23

Rendhagyó interjút készítettünk dr. Lippai Péter dandártábornokkal, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnökével. Nemcsak az általa vezetett szervezet tevékenységéről és feladatairól váltottunk szót, hanem 35 éves katonai pályafutásának legmeghatározóbb fejezeteiről, a felmenőktől kapott örökségről, a hobbikról és a család jelentette hátországról is. A beszélgetés első részében a „szakma” volt a középpontban.

ÖTT_harcászati foglalkozás (nyitó)

Harcászati foglalkozáson a területvédelmi tartalékosok

2021. február 12. 7:18

Harcászati foglalkozáson vettek részt azok az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák, akiknek az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred biztosít féléves alapkiképzést. Az újoncok maximális igyekezettel gyakorolták be a különböző álcázási technikákat, valamint a tüzelőállások kiépítését.