Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erdei kalandok

Szöveg: MH 2. TVE 10. TVZ | Fotó: az alakulat felvételei |  2024. július 2. 10:37

Befejeződött az erdei honvédelmi tábor Telkibányán. A 12-15 éves korosztály számára az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj szervezett tartalmas nyári kikapcsolódást.

2024_Telkibánya_honvédelmi_tábor_MH 2. TVE 10. TVZ (6)

Minden reggel közös testneveléssel, futással és átmozgató gyakorlatokkal indult, amelyet a zászlófelvonás követett. Az erdei kirándulások során a táborlakók felfedezték a környék nevezetességeit. A Zempléni-hegységben barangolva megcsodálhatták a vidék látványosságait, például a Rudabányai bányató szépségét, meglátogatták az ősember tárlatot és különleges élményként kisvasúttal utaztak Kőkapura. A hét során ügyességüket is próbára tették a táborozók, akadálypályán, paintball és lézerharc során mérethették meg magukat. Az egészségügyi foglalkozásokon a érdeklődéssel figyelték a szakképzett katonák bemutatóit, ahol elsajátították az alapvető sebkötözési technikákat és az újjáélesztés protokollját.

A táborozók a színes programok mellett életre szóló barátságokat kötöttek egymással, az utolsó estét egy közös szalonnasütés tette még felejthetetlenebbé. A pénteki záró ünnepségen a fiatalok megkapták obsitleveleiket, a legeredményesebb táborozó pedig a vörös barett sapkáját.