Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar védelmi ipari eszközök Párizsban

Szöveg: Magyar Védelmi Exportügynökség Zrt. |  2024. július 2. 10:07

A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) saját nemzeti standot állított június 17-21. között a párizsi Eurosatory védelmi ipari kiállításon, amely az egyik legnevesebb európai védelmi kiállítás. A VEX egyik legfőbb célja, hogy segítse a magyar védelmi ipari cégek exporttevékenységét külföldi üzleti kapcsolatokhoz és lehetőségekhez juttatva őket. Így a VEX 14 partnere mutatkozhatott be az Eurosatoryn állított 120 négyzetméteres nemzeti standon.

2024_Párizs_Eurosatory_kiállítás_VEX (1)

A partnereknek lehetősége nyílt bemutatni termékeiket az Eurosatory szakmai és civil érdeklődő közönségének. Így a standon helyet kaptak az Atlas Network/Globserver tömegkontroll és biztonsági célokra alkalmas alacsony torkolati energiájú nem-halálos kézilőfegyverei, a Gestamen saját fejlesztésű maroklőfegyverei és golyószórói, a Gamma vegyi- és sugárfelderítő járművei, a Continest konténermegoldásai, és a Leopoly 3D megjelenítésű virtuális alkalmazásai is. Jelen volt még az Infinit Simulation fejlett VR technológiájú kiképzőrendszerével, a Medirlab a robbanásbiztos (ATEX) Pyrolater hőkamerájával, és Cyclops hordozható felderítő hőkamerájával. Eljött a GHI-Csendes lövedékcsapda és moduláris lőtér megoldásaival, a 4iG Space űrkommunikációs és műholdas megoldásaival, és az ARWorks AR/VR alapú képzési és egyéb szimulációs eszközeivel. Végül, de nem utolsó sorban kiállításra kerültek a Pro Patria területvédelmi és drónfelderítő radarjai, a Rotors & Cams drónmegoldásai, köztük a Protar pilótanélküli célrepülő is, és a PCB Design Kft. nyomtatott áramkör tervező képességei is. Továbbá képviseltette magát a Védelmi Innovációs és Kutatóintézet (VIKI) is, és bemutatta elektromos felderítőmotor fejlesztését.

2024_Párizs_Eurosatory_kiállítás_VEX (02)

A VEX standját meglátogatta Somogyi Zoltán vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója, dr. Kutnyánszky Zsolt, a HM védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára és delegációja, valamint Deme László ezredes, haderőfejlesztésért és innovációért felelős helyettes államtitkár és delegációja is. A magyar nemzeti standot megtisztelte látogatásával Habsburg György párizsi nagykövet, Deme Tibor ezredes, párizsi véderőattasé és Szűcs Marianna párizsi külgazdasági attasé is.

A VEX standján számos magas szintű külföldi delegáció érdeklődött a magyar védelmi ipari termékek iránt, így például malajziai, katari, thai, és indonéz delegációk is. Az öt napos kiállításon sor került a jakartai Indodefence kiállításon való részvételi megállapodás ünnepélyes aláírására is, amit a szervezők és dr. Tarjáni Zsolt, a VEX nemzetközi exportfejlesztési vezetője írtak alá.

A VEX ebben az évben további kiállításokon tervezi bemutatni partnervállalatait és termékeiket. Legközelebb a lengyelországi Kielcében rendezett MSPO 2024 védelmi ipari kiállításon lesz VEX stand, ahol a résztvevők a régió biztonsági, nemzetvédelmi, tudományos és technológiai központi eseményén jelenhetnek meg termékeikkel a látogatók előtt.

2024_Párizs_Eurosatory_kiállítás_VEX (03)
Kapcsolódó cikkek