Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haderő: elismerik katonáink szolgálatát

Szöveg: Burillák Marcell | Fotó: archív felvételek |  2024. július 1. 13:37

Egyre nagyobb figyelem övezi az EUFOR Althea misszió magyar vezetését, valós robbantások után gyűjtöttek információkat az MH Altiszti Akadémia harctéri helyszínelő tanfolyamának résztvevői és gyakorlatozás a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren. A fenti témákról esik szó az M1 „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” című magazinműsorának július 2-án, 11:33-kor kezdődő adásában.

202404_EUFOR_mentés_elismerés_SZSZ_2

„Nem kiképzésen és gyakorlaton vagyunk, hanem mindig éles szituációban hajtunk végre feladatot. A tét nagy, hiszen ténylegesen hazánk és Európa biztonságát szavatoljuk Bosznia-Hercegovinában. Emellett idén egy nemzetközi hadgyakorlat és a helyhatósági választások biztosítása vár ránk” – emlékeztet az adásban dr. Sticz László vezérőrnagy. Az EUFOR Althea parancsnoka kiemelte, hogy valamennyi nemzeti vezető elismeri az elmúlt három hónapban végzett munkájukat, ami a soros magyar EU-elnökség ideje alatt még nagyobb figyelmet élvez majd.

202406_Csobánka_helyszínelők_SZK_3

Tanteremben és műveleti területen zajlik az MH Altiszti Akadémia Nemzetközi Hadszíntéri Helyszínelő Tanfolyama. Míg az elméleti kurzuson a rögtönzött robbanószerekkel és használatukkal ismerkednek meg a résztvevő katonák, a csobánkai gyakorlótéren robbantott autók és bábuk után vagy talált eszközöket kell helyszínelniük.

Az adásból kiderül az is, hogy a pápai MH 47. Bázisrepülőtér légigyakorlatokat támogat, kiszolgálja a Nehéz Légiszállító Ezred repüléseit és tartalékrepülőtéri szolgáltatást biztosít.

Ne feledjék! Minden kedd délelőtt, 11:33-kor „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en! Tartsanak velünk!