Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

archív felvételek

archív_tűzszerész (1)

Augusztus végéig több mint 1300 esetben riasztották a tűzszerészeket

2022. szeptember 6. 11:07

A nyáron több mint 450 rendőrségi bejelentés érkezett a tűzszerész ügyeletre és augusztus végéig már több mint 1300 esetben riasztották feltételezett robbanóeszköz miatt a tűzszerészeket - írta az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szeptember 6-án, kedden a Facebook-oldalán.

tábor_összefoglaló_nyitó

Több mint kétezer diák ismerhette meg a Magyar Honvédséget

2022. augusztus 25. 15:14

Idén is töretlen népszerűségnek örvendtek a honvédelmi táborok. A Magyar Honvédség által szervezett tematikus nyári programsorozat több mint kétezer diák számára jelentett aktív, izgalmakkal és élményekkel teli nyári elfoglaltságot.

ARHÍV

A harckocsinak lelke is van

2022. július 21. 16:47

„Ha valaki katona akar lenni és egy kiváló csapatban szeretné letölteni a szolgálati idejét, válasszon minket, akik a jövő technikáját kínáljuk a jelentkezőknek. Nagyon összeszokott, családias és szoros közösség a miénk, hiszen a „vasban” is együtt szolgálunk” – mondta Horváth Sándor alezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, 11. Harckocsizászlóalj parancsnoka a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának július 21-ei adásában.

Centenáriumi Hagyományőrző Honvéd Gyalogdandár (12)

Életük a hagyományok és a hősök tisztelete

2022. június 28. 7:28

Nyolc évvel ezelőtt, 2014-ben a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeummal partnerségben alakult meg a Centenáriumi Hagyományőrző Honvéd Gyalogdandár. Az Osztrák-Magyar Monarchia, azon belül is kiemelten az első világháború időszakát megidéző szervezet ma már fogalom a katonai hagyományőrzők körében. A dandár keletkezéséről, mindennapjairól és elért eredményeiről az egység vezetőjével, Babák László nyugállományú ezredessel beszélgettünk.

ÖKSZ_Archív (3)

Rugalmas szolgálat, biztos jövedelem

2022. június 16. 18:22

Újra várják a jelentkezőket Önkéntes Katonai Szolgálatra a Magyar Honvédség toborzóirodáiban. A tavaly őszi pilot programba mintegy ötszázan kerültek be, többen azóta is a seregben szolgálnak.

20211104 COMKFOR Blackhawk_10

Rendkívüli kihívás, hatalmas felelősség

2022. június 16. 15:29

Hazánk és a Magyar Honvédség koszovói békefenntartásban betöltött szerepéről beszélt Kajári Ferenc vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka a Spirit FM „Katonadolog” című műsorában.

Kratochvil_nyitó

Huszonnégy tanulóval kezdi majd a tanévet a Szolnoki Honvéd Kollégium

2022. június 1. 10:21

Idén szeptemberben kezdi meg működését a Szolnoki Honvéd Kollégium, így huszonhárom esztendő után visszatér a honvéd kollégiumi rendszer a városba. A célokról, az elvárásokról és a felvételiről Mádi Lajos alezredessel, az intézmény vezetőjével beszélgettünk.

díszelgők

A magyar katonai történelmet testesítik meg

2022. május 26. 15:41

A Honvéd Koronaőrség, a Honvéd Palotaőrség, a Díszzászlóalj, valamint a Honvéd Huszár Díszalegység. Ezekből az elemekből áll az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegysége (32. NHD). A magyar katonai történelmet megtestesítő egység feladatairól, illetve kulisszatitkairól Ádám Barnabás ezredessel, a 32. NHD parancsnokával beszélgettek a Spirit FM Katonadolog című műsorában május 26-án.

Gál_Szabolcs_keretes_nyitó

Égi lovag

2022. május 11. 14:05

Két hét hősies küzdelem után, május 11-én, szerdán, a reggeli órákban, életének 32. évében elhunyt Gál Szabolcs főtörzsőrmester, az egyik legkiválóbb magyar ejtőernyős katona.

kórház (nyitó)

Több száz katona segítette az egészségügyi dolgozók munkáját

2022. március 5. 7:02

A Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért a járványhelyzet során katonáink folyamatosan részt vettek a koronavírus elleni védekezésben, többek között az egészségügyi intézmények munkájának támogatásában, az ott dolgozók tehermentesítésében.