Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi gyakorlaton a területvédelmi tartalékosok

Szöveg: Csák Tímea hadnagy | Fotó: Fekete Jenő főhadnagy |  2024. június 25. 8:46

A Platinum Wolf 2024 nemzetközi gyakorlaton bizonyították felkészültségüket a Magyar Honvédség 4. Területvédelmi Ezred területvédelmi tartalékos katonái Szerbiában.

202406_Szerbia_Platinum Wolf gyakorlat-FJ (7)

A magyar lövész szakasz a hazai felkészítés után egy többnemzeti század részeként teljesítette a békeműveleti feladatokat. A kiadott harcparancs alapján a magyar lövész szakasz harcfeladata a zászlóalj előretolt bázisának őrzés-védelme, a zászlóalj gyors reagálású erőinek biztosítása; területzárási és kutatási, valamint járőrözési feladatok végrehajtása volt.

A borovaci gyakorlótéren zajló felkészülésen kilenc ország hadereje vett részt június 9. és 21. között. A Szerb Fegyveres Erők által szervezett gyakorlat jelentős mértékben hozzájárult a magyar területvédelmi tartalékos katonák kiképzettségéhez, illetve ahhoz, hogy nemzetközi környezetben tudják fejleszteni együttműködési készségüket.

A zárógyakorlaton a katonák egy közel 40 perces egybefüggő mozzanaton mutatták be a két hét alatt elsajátítottakat. A záróeseményen Polyák András ezredes, a Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokságának parancsnokhelyettese képviselte hazánkat.