Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

együttműködés

aláírás1

Hazánk is csatlakozott a NATO új projektjeihez

2020. október 23. 10:33

A védelmi miniszteri megbeszélés keretében innovatív NATO légvédelmi projektekhez csatlakozott Magyarország.

Takács Szabolcs2

Az Amerikai Egyesült Államok hazánk egyik legfontosabb stratégiai partnere

2020. október 20. 15:30

Tovább mélyülhetnek az erős diplomáciai és katonai kapcsolatok az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután bemutatkozó látogatáson fogadta október 20-án, kedden Takács Szabolcsot, hazánk felkészülő washingtoni nagykövetét.

20201017-egyuttmukodes

Bővül a honvédelmi ismeretek oktatása a Pannon Egyetemen

2020. október 17. 13:45

A honvédelmi ismeretek gyakorlati oktatásának bővítésével kapcsolatos együttműködést írt alá az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) a Pannon Egyetemmel, valamint a Veszprémi Sportlövész Egyesülettel.

LALA1638

Szorosabbá válhatnak a magyar-amerikai üzleti kapcsolatok

2020. október 8. 19:29

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács delegációját fogadta Benkő Tibor honvédelmi miniszter csütörtökön, Budapesten. A tárcavezető tájékoztatta az amerikai küldöttséget Magyarország biztonsági környezetéről, védelempolitikájának irányairól, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról, valamint az ehhez kötődő amerikai-magyar védelmi beszerzésekről.

TOT_3295

Kutatás, fejlesztés, oktatás, innováció

2020. október 7. 20:58

Rendkívül fontos az együttműködés a felsőoktatási intézményekkel, hiszen a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program sikere az össztársadalmi összefogáson is múlik - mondta Szabó István honvédelmi államtitkár október 7-én, szerdán Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem között együttműködési megállapodás aláírásakor.

20201003_német_egység_napja (8)

Az egység napja, az összetartozás napja

2020. október 3. 17:14

A magyarok és a németek összefogása nélkül Európa nem csak szegényebb, de erőtlenebb is lenne - mondta Szabó István honvédelmi államtitkár szombaton Budapesten, a német egység napja alkalmából tartott megemlékezésen.

SOFT CAPS  (3)

V. Soft Caps: a nem-kinetikus harcászati gyakorlat

2020. október 3. 8:31

Véget ért az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ „Soft Caps” elnevezésű, nem-kinetikus harcászati gyakorlata.

Debrecen_amerikai_magyar_katonai_egyeztetés (1)

Amerikai - magyar katonai egyeztetés Debrecenben

2020. október 1. 9:36

Az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra akkreditált véderő attaséja és a Védelmi Összekötő Iroda vezetői tettek látogatást szeptember végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál.

_MG_5791x

Amerikai gyakorlatra készülnek a katonák

2020. szeptember 27. 7:27

Befejeződött az Ohiói Nemzeti Gárdával közös minősítő gyakorlatra történő felkészülés második üteme Csobánkán. A tartalékos katonák kiemelkedően teljesítették az egyéni és tűzpár, tűzcsoport, rajszintű harcászati kiképzést. A következő fázisra szintén Csobánkán kerül majd sor október 10-16. között. (Képgaléria)

feltaras_tilaj_temető (1)

Második világháborús katonák földi maradványait találták meg

2020. szeptember 25. 11:11

A Német Hadisírgondozó Népi Szövetség (VDK) előzetes kutatását követően végeztek feltárást a napokban a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Belföldi Hadisírgondozó Osztályának szakemberei a Zala megyei Tilaj község temetőjében.