Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki képességeiket fejlesztették

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra őrnagy | Fotó: Dévényi Veronika |  2024. június 24. 18:09

Az Egységes Gyalogostiszti Felkészítés utolsó hetének felkészítési foglalkozásait megtekintette Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, aki elmondta: minden tisztnek rendelkeznie kell azzal a képességgel, hogy saját alegységét jól tudja vezetni.

202406_Csobánka_Egységes_Gyalogostiszti_Felkészítés_DV (3)

A tizenkét hetes képzést az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság tervezte és felügyelte, az MH Altiszti Akadémia rendezte. A felkészítés során az elméleti és gyakorlati ismeretek átadásának célja, hogy a résztvevők megismerjék a gyalogos lövészraj és szakasz harctevékenységének tervezésével, szervezésével és vezetésével kapcsolatos feladatokat, illetve képesek legyenek a megszerzett elméleti tudást gyakorlatban alkalmazni.

A csobánkai bázison gyalogos lövész szakharcászat komplex foglalkozáson vettek részt a tisztek, melynek részeként a képzés több mint száztíz résztvevője a támadás és a védelem során gyakorolta a szakasz- és rajparancsnoki szerepköröket.

202406_Csobánka_Egységes_Gyalogostiszti_Felkészítés_DV (8)

A mozzanat végrehajtását Kajári altábornagy jóra értékelte, kiemelve az állomány felkészültségét, figyelmes és pontos végrehajtását. Kitért arra is, hogy a tanfolyam céljainak eléréséért végzett munka megtérül: minden tisztnek képesnek kell lennie jól vezetnie a saját alegységét, valamint rendelkeznie kell a szakaszparancsnok számára elengedhetetlen ismeretekkel és készségekkel.