Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Készen állunk a tartalékosok fogadására!”

Szöveg: Sin Bettina | Fotó: Pintér Ákos |  2024. június 24. 13:00

Helikopteres és közúti átcsoportosítás, lőelőkészítő foglalkozás, fegyverkezelés, akadályelhárítás, lőgyakorlat és kézigránátdobás: lövész szakfelkészítésen vett részt közel száz tartalékos katona a tatárszentgyörgyi lőtéren június 21-én és 22-én.

Dr. Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága parancsnoka a területvédelmi erők projekt alapú kiképzéséről elmondta: a tartalékos katonáiknak lehetőséget biztosítanak rövid idejű, intenzív felkészítésekre, elsősorban hétvégén.

„Ezzel igazodunk a tartalékosok civil életviteléhez, hogy szabadság nélkül végrehajthassák a számukra előírt foglalkozásokat. Készen állunk a 18 és 55 év közötti tartalékosok fogadására, akik tanulmányok és munka mellett köteleződhetnek el a haza védelme mellett, jelentős anyagi ellenszolgáltatásért cserébe. Az ideális tartalékos katona olyan állampolgár, aki kiképzése után hozzá tud járulni Magyarország védelméhez, méghozzá közvetlen lakókörnyezetében. Ehhez türelemre, önfeláldozásra és bátorságra van szüksége” – mondta el a parancsnok. „Kampányunk mottója a Szeretem, megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát” – tette hozzá a dandártábornok.

202406020_Ócsa - Táborfalva-éleslövészet_PAKO_-37

A lőtéren Simon László tartalékos főtörzsőrmester, az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred vitéz Mike József 60. Területvédelmi Zászlóalj kiképzője elmondta, hogy a lövészeti modul során a biztonságos fegyverkezelést és a pontosabb lövési technikákat sajátítják el a tartalékosok. Kiemelte, hogy a fegyver működésének pontos megismerése után a gyakorlás elengedhetetlen a jó fegyverkezeléshez. A lövészeten kézigránáthajítást is gyakoroltak a tartalékos katonák.

„Komplex foglalkozást vezetünk, feladat a harcárokból történő kijutás. Sikeres teljesítés után gyakorló gránáttal felmérjük a dobási képességeiket és a magabiztosságukat, majd következhet az éles gránáttal való munka. A cél a mellvédből az ellenséges gyalogság közelébe hajítani az eszközt – magyarázta Fehér Ádám százados, az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred vitéz Mike József 60. Területvédelmi Zászlóalj századparancsnoka.

Csatlakozz a területvédelmi tartalékosokhoz! ⇒ iranyasereg.hu/tartalekos

Kapcsolódó cikkek
tartalekosloveszet1

Legyél Te is tartalékos katona!

2024. június 22. 17:57