Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonai életpályát érdemes tudatosan átgondolni

Szöveg: MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár | Fotó: Bankó József |  2023. február 28. 11:27

Megtartotta 2023. évi első negyedéves altiszti állománygyűlését az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár.

bhd_altiszti_cover

Balázs Tibor főtörzszászlós, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár vezénylőzászlósa beszámolt az elmúlt időszakról és tájékoztatta az altiszti állomány tagjait a közeljövő teendőiről. Beszédében a vezénylőzászlós megköszönte a január 26-án sikeresen végrehajtott alaki szemlét, melyet a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség kiválóra értékelt. Ezután a képzések rendszeréről és fontosságáról beszélt. Hangsúlyozta, hogy a katonai életpályát érdemes tudatosan, előre átgondolni megtervezni, mert az altiszti karrier csak a folyamatos képzések és tanulás mellett valósulhat meg.

web_BHD6617

Az idei évben ugyanúgy, mint 2022. év folyamán, kiemelt szerep jut a gyakorlati képzéseknek – a Tábori Kihelyezési Hét elnevezésű programsorozat folytatódni fog. Ennek kapcsán a vezénylőzászlós nyomatékosította, hogy a kiképzések folyamán ugyancsak felelősségteljes szerep hárul az altisztekre: elvárás, hogy minden altiszt képessé váljon a beosztott állomány kiképzésére, vezetésére.

A dandár vezénylőzászlós beszéde után Rikkers Attila törzszászlós, a 32. Testőrezred vezénylőzászlósa tartott tájékoztatót egy új típusú fizikai felmérés, a Harci Állóképesség Felmérő részleteiről. Az állománygyűlés a bajtársak részéről felmerülő kérdések megválaszolásával zárult.

web_BHD6670