Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az „Acélkocka” műszaki szakkiképzésre látogatott a haderőnemi vezénylőzászlós

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2021. április 23. 11:12

Papp András főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa tett szakmai látogatást Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél, április 22-én, csütörtökön.

20210423-szentes-vezzls (3)

Papp András főtörzszászlós találkozott a rangidős altisztekkel és az alakulat vezénylőzászlósaival. Megköszönte a Közös Akarat, valamint a járványügyi feladatok során végzett munkájukat, illetve az Altiszti Szakmai Alaptanfolyam végrehajtásának támogatását. Tájékoztatta a hallgatókat arról, hogy a Magyar Honvédség parancsnoka, illetve a szárazföldi haderőnemi szemlélő továbbra is számít az altisztek és legénységi állományú katonák munkájára a határvédelemben és a járványügyi feladatokban.

Ezt követően a főtörzszászlós megtekintette az altisztjelöltek átkelés kiképzésének egyik mozzanatát a tiszai gyakorlótéren. „Fontosnak tartom, hogy a jelenleg folyó altiszti szakmai képzéseket meglátogassam, ennek első helyszíne Szentes. A személyes találkozás során beszélgettem az altisztjelöltekkel és a kiképzőkkel egyaránt. Tapasztalatom az, hogy az állomány meg akarja tanulni a műszaki szakmát, érdeklődők és nyitottak az új ismeretek megszerzésére” – mondta el a haderőnemi vezénylőzászlós.

20210423-szentes-vezzls (6)

A műszaki altisztjelöltek március 22-én kezdték meg a gyakorlataikat Szentesen, a műszaki ezred katonáinak vezetésével. Az alakulatnál eltöltött idő alatt a rendkívül szerteágazó műszaki szakma több területét - például műszaki felderítés, erődítés, álcázás, út- és hídépítés, víztisztítás, valamint átkelés - ismerhetik meg. Mindezek elsajátítása után, április végén elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek.