Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elballagtak a debreceni Kratochvil végzős diákjai

Szöveg: a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Facebook-oldala | Fotó: az iskola felvételei |  2024. május 9. 17:45

Harminchat növendék ballagott el május 3-án, pénteken a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból. A két végzős osztály tanulói 2020-ban kezdték meg tanulmányaikat a honvéd középiskolában.

A ballagási ünnepség elején Bánhidy Vajk, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály főosztályvezetője és Kovács István alezredes, a tanintézmény igazgatója leleplezte a honvéd középiskola dicsőségtábláját, amelyre a végzős évfolyamból mindig a legjobb tanulmányi eredményt elért – az iskolai életben is kiemelkedő tevékenységet folytató – növendék neve kerülhet fel. Idén Bujáki Attila 12.A osztályos tanuló érdemelte ki ezt a megtiszteltetést a négy év során nyújtott teljesítményért.

Az ünnepségen a hagyományőrző növendékek ágyúlövéssel köszöntötték végzős társaikat. Kocsis Gáborné, a honvéd középiskola szakmai igazgatóhelyettese a ballagóknak gratulálva hangsúlyozta: „Hiszem, hogy az itt megszerzett tudás révén olyan képességekkel rendelkeztek, amely lehetőséget ad arra, hogy az élet bármely területén megálljátok a helyeteket.” Majd hozzátette, hogy: „az elkötelezettség az, ami végig kísért benneteket ezen az úton. Az elhatározás, hogy kitartsatok álmaitok és céljaitok mellett!”

Az intézmény hagyományainak megfelelően az iskolai élet folytonosságát jelképezve Molnár Botond Máté átadta a 12. évfolyam zászlaját Miklós Máté 11.A osztályos tanulónak. A rendezvényen Bánhidy Vajk, a HM Honvédelmi Nevelési Főosztályának főosztályvezetője méltatta a debreceni Kratochvil honvéd középiskola sikereit, jókívánságait tolmácsolva a ballagók számára. Köszönetét fejezte ki és emléktárgyat adott át Kovács István alezredesnek, az intézmény leköszönő igazgatójának az elmúlt négy esztendőben végzett munkája elismeréseként.